A "démonizálás" veszélye - avagy miért nem hisz már senki a hazug nyugati főáramú 'hírforrásoknak' - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

A "démonizálás" veszélye - avagy miért nem hisz már senki a hazug nyugati főáramú 'hírforrásoknak'

Share This

Robert Parry ismert Pulitzer-díjas tényfeltáró újságíró, az Associated Press és a Newsweek korábbi munkatársa, a világ első internetes tényfeltáró portáljának főszerkesztője exkluzív írást jelentetett meg honlapjukon, amely arról szól, hogy


„Amint a Nyugat egyre mélyebben avatkozik be a szíriai konfliktusba és új hidegháborút indít Oroszország ellen, a főáramú hírmédia összeomlott, mint a megbízható információ eszköze, és veszélyt jelent a világra nézve”. 

A cikk így indul: „Van-e bármilyen olyan intelligens ember, aki manapság úgy olvas el egy New York Times cikket Oroszországról vagy Vlagyimír Putyinról, hogy az tárgyilagos és kiegyensúlyozott lesz?… És nem ugyanaz a helyzet a Washington Posttal, az NPR közszolgálati rádióval, az MSNBC-vel, a CNN-nel vagy csaknem bármely más amerikai hírforrással?”
„De ugyanez az irányzat vonatkozik Iránra, Szíriára, Venezuelára, Nicaraguára és más országokra vagy mozgalmakra, amelyek felkerültek az amerikai kormány ’ellenségességi’ listájára. 
Senki nem állítja, hogy ezen országok nem érdemelnek bírálatot, de a tényeket kiegyensúlyozottan kell kezelni. 

„Vajon ma olvasható-e az amerikai fősodratú sajtóban egyetlen jó szó is Putyinról? Csak ingnélküli bohócként vagy a megtestesült ördögként ábrázolható. Hillary Clinton volt külügyminisztert széles körben dicsérték, amikor 2014-ben Hitlerhez hasonlította”. A cikk így folytatódik. 
„Az, hogy a Nyugat démonizálja külföldi ’ellenségeit’, nem csak támadás a szólásszabadság és a lényegi demokrácia ellen, de veszélyes azért is, mert az gátlástalan amerikai és európai vezetőket arra sarkal, hogy erőszakos és rosszul felfogott lépéseket tegyenek, amelyek révén embereket ölnek meg és terjed a gyűlölet a Nyugat ellen.” 


Mint ahogyan ez történt Szaddam Husszeinnel, ami után Irakot lerohanták. Aki akkor kételkedett abban, hogy az iraki diktátor valóban rejteget-e tömegpusztító fegyvereket és együttműködik az al-Kaidával, azt „Szaddam apologétájának” vagy még ennél rosszabb jelzőkkel is illették.

Forrás: Consortium News / 888.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT