Létrejött a NATO-Schengen-Mától amerikai tankok és katonai szállítmányok ellenőrzés nélkül mozoghatnak az EU-területén! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Létrejött a NATO-Schengen-Mától amerikai tankok és katonai szállítmányok ellenőrzés nélkül mozoghatnak az EU-területén!

Share This


Létrejött a schengeni övezet katonai megfelelője NATO-módra

Pénteken a NATO vezetői megállapodtak egy új egyezmény megkötéséről, ami garantálja a mozgás szabadságát a NATO katonai alakulatok és hadianyag számára. Ellenőrzés nélkül mozoghatnak az amerikai tankok egész Európában, és az egyezmény lehetővé teszi, hogy az amerikaiak bármit – akár atomtöltetet, vagy biológiai fegyvert is – mozgathassanak Európában anélkül, hogy a tagállamok arról tudnának.


A Szputnyik hírügynökség egy meg nem nevezett vezető NATO-tisztviselő nyilatkozatát idézve azt írja, hogy a NATO a ma kezdődő csúcstalálkozó végeztével megkapja a felhatalmazást a korlátozások nélküli haderőmozgatásra a tagállamok közt.
A tisztviselő szerint az intézkedésre amiatt került sor, mert Oroszország képes arra, hogy lehetetlenné tegyen minden légi szállítást a NATO keleti tagállamaiban. A NATO vezetői szerint Moszkva egy háború esetén akár teljes légtérzárat is bevezethetne a NATO-tagállamok felett, emiatt vált szükségessé a szárazföldi haderőmozgatást érintő korlátozások eltörlése.

A nyilatkozat szerint a NATO vezetői fokozottan aggódnak amiatt, hogy Oroszország a Kamcsatkában, Kalinyingrádban, és a Krím-félszigeten működtetett haditechnikával meg tudja tagadni a NATO-tagállamok hozzáférését fontos légi szállítási útvonalakhoz, vagyis egy háború esetén a NATO számára eleve ellehetetlenül a gyors mozgósítás Ukrajnába és a balti országokba.

A forrás arról számolt be; amellett, hogy a NATO korlátlan felhatalmazást kap a tagállamok légterének használatára, ugyanezen intézkedés lép érvénybe a tagállamok területeire vonatkozóan; ezentúl a tagállamok hatóságai nem fogják ellenőrizni és hosszadalmas adminisztrációs folyamat során engedélyeztetni a másik tagállamból érkező hadianyag-szállítmányokat, azok ehelyett a tagállamok hozzáférése nélkül juthatnak el az orosz határra.

Háborús nyugati készülődés Oroszország határainál 

A Varsóban zajló NATO-csúcs zárásaként kiadandó közös közlemény várhatóan azt is kijelenti, hogy az észak-atlanti szövetség védelmi terveiben lényegi elemmé válik az elrettentés, ennek elsődleges eszköze pedig az atomfegyver-arzenál.

A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Oroszország határain.

Azt az elgondolást, miszerint a NATO hadianyagok és a csapatmozgások számára a schengeni övezethez hasonló, egész Európára kiterjedő, ellenőrzés nélküli zónát kellene létrehozni, elsőként Ben Hodges, az amerikai fegyveres erők európai parancsnoka fejtette ki 2015 októberében.
Hodges akkor a nemzetállamok ellenőrzési jogosultságát “bürokratikus akadálynak” nevezte, amit “el kell törölni” – felrótta az európai országoknak, hogy a tagállamok ellenőrzési jogosultságai miatt két hétbe telik, mire megkapják a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy harckocsikat küldjenek Kelet-Európába.

Ezzel az új egyezménnyel az Amerikai Egyesült Államok rövid időn belül annyi harckocsit küld az orosz határra, amennyit jónak lát. A tagállamok vezetői ugyanis beleegyeztek abba, hogy az amerikai hadsereg ne kelljen engedélyeket kérjen minden tagállamban a szállítmányok áthaladása előtt. 

Az új egyezménnyel létrehozzák a schengeni övezet katonai megfelelőjét, szabad utat adtak az amerikaiak háborús készülődésének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT