USA külügye a röszkei határt támadó férfi büntetésének enyhítéséért lobbizik-A magyar külügy frappánsan üzent vissza - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

USA külügye a röszkei határt támadó férfi büntetésének enyhítéséért lobbizik-A magyar külügy frappánsan üzent vissza

Share This

Amint a hírekből tudható, 2016. december 6-án az Amerikai Külügyminisztérium beavatkozott a magyar igazságszolgáltatásba amikor a röszkei határ megtámadásában főszerepet játszó, terrorizmus vádjával 10 év börtönbüntetésre ítélt férfi ítéletét súlyosnak tartja és annak csökkentéséért lobbizik...
Sőt azt kéri, hogy civil szervezeteket vonjanak be a röszkei határon történt események és a férfi bűncselekményének kivizsgálásába........
LOL :D mondanánk szlengesen....

De igazából maga az eljárás is elképesztő, hogy ebbe beleszól, de az ügy nem is maradt visszhang nélkül.

A Ron Paul Institute, az Alternatív Hírek figyelői által jól ismert központ fel is figyelt az esetre és cikkben foglalkozik vele:




címmel az amerikai agytröszt Magyarország-szakértő ügyvezető igazgatója, Daniel McAdams cikkét a szíriai születésű Ahmed Hamednek a magyar-szerb határnál elkövetett tetteivel indítja és azzal, hogy terrorizmus bűntettéért tíz évre ítélték első fokon.

Majd így folytatja: „Ami szokatlan az ügyben az az, hogy az amerikai külügyminisztérium úgy döntött, beavatkozik… "

Igen, az amerikai külügyminisztérium követelte, hogy – a NATO- és EU-tag Magyarország konzultáljon nem kormányzati szervezetekkel, hogy kiderüljön, "a Hamed elleni fellépés tompítható-e és ha igen mennyire".....

McAdams ezután bemutatja,
mi történik, amikor az USA-ban megtámadnak egy határőrt. Mint idén júniusban, amikor egy migráns akart illegálisan bejutni az USA-ba Mexikóból, megragadva a járőr gumibotját és azzal megütve őt.
„Vajon a határőr egy nem kormányzati szervhez fordult tanácsért? Nem! Lelőtte”.
 
A szerző ezután méltatja a magyar kormányt, amiért annak külügyi szóvivője, Menczer Tamás visszalőtt Foggy Bottomnak („Ködös Alj” – az amerikai külügy beceneve azon washingtoni körzet nevéről, ahová azt telepítették), idézve, hogy mit mondott Washingtonnak címezve. 

Lefordítom magyarra, de az angol szöveget is meghagyom szándékosan:
Furcsa, hogy az Egyesült Államok külügyi diplomáciája - mely rendszeresen kioktatja a világot a hatalmi ágak szétválasztásáról - most arra sürget egy kormányt avatkozzon be egy bírósági döntésbe. Ez talán lehetséges az USA-ban, de nem lehetséges Magyarországon.
Magyarországon a Bíróság és nem úgynevezett civil szervezetek döntenek a bűncselekményeket elkövetők sorsáról és ez a jövőben is így marad függetlenül attól, hogy az amerikai külügyminisztériumnak ez tetszik-e vagy sem."

(...strange that the foreign diplomacy of the United States, which regularly lectures the world about the separation of powers, is now urging a government to interfere with a court decision. This might be possible in the United States, but it is not possible in Hungary. ...in Hungary, the court, and not so-called civil organizations, decides on the destiny of those who have committed crimes, and this will stay this way, irrespective of whether the US foreign ministry likes it or not.)

NO COMMENT.....

SBG Buddha - VilagHelyzete.com 
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World
Vésztartaléknak létrehozott FB-oldal: 
Facebook.com/VilagHelyzeteBlog
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT