Bűnözőnek nevezte az izraeli-amerikai kormányt az ENSZ főtitkár-helyettes, miután lemondásra kényszerítették az izraeli apartheidet elítélő ENSZ nyilatkozat miatt - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Bűnözőnek nevezte az izraeli-amerikai kormányt az ENSZ főtitkár-helyettes, miután lemondásra kényszerítették az izraeli apartheidet elítélő ENSZ nyilatkozat miatt

Share This

Khalaf az ENSZ főtitkárnak írt lemondólevelében bűnözőnek nevezte az amerikai és izraeli kormányt

A brit REUTERS hírügynökség Bejrútból és New Yorkból jelenti, hogy Rima Khalaf ENSZ főtitkár-helyettest tegnap lemondásra kényszerítettek, miután visszavonattak egy olyan ENSZ jelentést, amely Izraelt azzal vádolta, hogy a palesztinokra apartheid rezsimet kényszerített. 

A jordániai Rima Khalaf a Nyugat-Ázsia Gazdasági és Társadalmi Bizottság (ESCWA) ügyvezetője is volt. Tegnap a libanoni fővárosban sajtókonferencián jelentette be visszalépését, miután Antonio Guterres ENSZ-főtitkár követelte, hogy az ESCWA portáljáról távolítsák el a bizottságnak Izraelre vonatkozó jelentését.

A jelentést szerdán adták ki. Arról a világ legnagyobb hírügynökségei és vezető lapjai egyaránt beszámoltak. 


/Megjegyzés: megkérdeztem az MTVA sajtóosztályát, az MTI erről miért nem tudósított, holott mind Washingtonban, mind pedig Jeruzsálemben az adófizetők pénzén élő, a helyi sajtót szorgalmasan olvasgató tudósítókat tart el./

Ez a válasz érkezett:
Az ENSZ Nyugat-Ázsiával foglalkozó gazdasági és szociális bizottsága (angol nevének rövidítésével ESCWA) nem tartozik a világszervezet legbefolyásosabb testületei közé.
A bizottságnak – mint annak honlapján látható – 18 arab ország a tagja, a jelentés ezen országok kérésére készült.

Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a jelentés összeállítása előtt a dokumentum szerzői nem konzultáltak az ENSZ titkárságával, a jelentés nem António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hanem a szerzőknek az álláspontját tükrözi.
Ez alapján nem tartottuk olyan súlyúnak a jelentést, hogy feldolgozzuk./

Akkor folytassuk a lemondásról szóló Reuters-jelentést:

„Az ESCWA, amely 18 arab államot foglal magában, jelentését szerdán hozta nyilvánosságra és azt mondták, hogy ez volt az első eset, amikor egy ENSZ testület Izraelt azzal vádolta, hogy apartheid rezsimet létesített, amely uralja az egész palesztin népet.”

Khalaf (aki több miniszteri posztot is betöltött a jordániai kormányban és az emberi jogok, valamint a népek fejlődésének elkötelezett segítőjeként tisztelték világszerte) lemondó levelében ezt írta az ENSZ főtitkárának:

„Nem tartom meglepőnek, hogy olyan tagállamok, amelyek kormányai nem törődnek a nemzetközi normákkal és az emberi jogok értékeivel, most megfélemlítést gyakorolnak, amikor nehezen tudják megvédeni törvénytelen politikájukat és gyakorlatukat.

Az csak természetes bűnözőknek, hogy nyomást gyakoroljanak azokra és megtámadják azokat, akik az áldozatok ügyét segítik”.
(A jelentést az izraeli és az amerikai kormány támadta.)

Forrás: Lovas István

(SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com

JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT