Most dőlhet el Észak-Korea sorsa: Ápr.15-én nukleáris bombát robbantanak-600ezer lakost evakuáltat Kim Jong Un Észak-Korea fővárosából a háborúra készülve - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Most dőlhet el Észak-Korea sorsa: Ápr.15-én nukleáris bombát robbantanak-600ezer lakost evakuáltat Kim Jong Un Észak-Korea fővárosából a háborúra készülve

Share This

Észak-Korea diktátor vezetője, Kim Jong-un elrendelte közel 600.000 lakos evakuálását és elköltöztetését a fővárosból, Phenjan-ból- a dél-koreai média szerint.

A főváros lakosságának közel negyedét deportálva Észak-Korea hatodik nukleáris tesztjének végrehajtására - majd egy potenciális amerikai támadásra készül fel.

"A deportálásra kiválasztott emberek között elsősorban olyanok vannak, akiknek rokonai vannak Dél-Koreában, volt dolguk a hatóságokkal és börtöntáborba kerültek, drogot használtak, pénzt hamisítottak, terjesztettek vagy Dél-Koreából származó kalózfilmeket adtak el." - közölte a Korea Joongang Daily.
Kim Jong-un olyan embereket akar csak a fővárosban 'látni', akik kevésbé rejtik azt a veszélyt, hogy egy esetleges amerikai támadásnál és inváziónál segítenék az amerikaiakat.

2017. Április 15-én nagyon sok minden megváltozhat, ha Kim Ir Szen születésnapjának tiszteletére rendezett ünnepnap alkalmából Észak-Korea újabb nukleáris robbantást hajt végre, esetleg rakétákat ló ki Japánra.

Donald Trump és a felette álló katonai komplexum múlt vasárnap (ápr.09.) már Észak-Korea partjaihoz vezényelte a Carl Vinson repülőgéphordozó flottát és az amerikai elnök csütörtökön kijelentette:

"Észak-Korea egy probléma, amelyről 'gondoskodni' fognak"
"A népesség-ellenőrzés volt már ennek az intézkedésnek az előszobája", "de a valóságban a cél, hogy megtisztítsák a fővárost és csak és kizárólag egy hűséges és a z elnökhöz lojális elit maradhasson ott" - mondta el egy névtelen bennfentes
Trump azt követően hozta szóba Észak-Koreát, hogy újságírói kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy az Egyesült Államok hadserege első alkalommal vetette be legerősebb nem nukleáris bombáját Kelet-Afganisztánban.

Az amerikai elnök az észak-koreai rezsim szinte egyetlen támogatójának számító Kínát akarja rábírni arra, hogy segítsen Phenjan féken tartásában, ugyanakkor Trump az elmúlt hetekben jelezte, hogy kész egyedül is kezelni az ügyet. Trump a múlt héten Washingtonban találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, kedd este pedig telefonon is beszélt vele. Hszi az észak-koreai atomválság békés megoldását szorgalmazta. Trump mindazonáltal kedden ismét megerősítette: Peking nélkül is kész "megoldani a problémát".


Kína 150 000 főt vezényelt az észak-koreai határhoz.

Az Egyesült Államok és Kína is tagadta azonban, a csapatok egy hadművelet megindítására gyülekeznének – írja az Independent.
A nemzetközi megfigyelők szerint Észak-Korea kísérleti atomrobbantásra készül a hétvégén, ám az USA világossá tette, hogy semmilyen további atomkísérletet nem tolerál a koreai félszigeten.

Március a Stratfor agytröszt egyik szakértője felvetette az ötletet, amely szerint a kínai hadsereg egyetlen puskalövés nélkül leállíthatná a kommunista rezsim atomprogramját. Fenyegetés estén ugyanis Kína arra törekedne, hogy megelőzzön egy esetleges Észak-Korea elleni csapást az USA részéről.


"A komolyabb kínai jelenlét eltántorítaná az USA-t, hogy csapást mérjen az északiakra, mivel ezzel egy sokkal komolyabb konfliktus venné kezdetét"
– mondta Sim Tack, a Stratfor észak-koreai ügyekben járatos szakértője.

Emellett a jól pozicionált kínai erők akár egy puccsot is kikényszeríthetnének, de legalábbis megkötnék Kim Dzsongun kezeit.


Végső soron Kínának az az érdeke, hogy biztosítsa szövetségesének létét, amely jelent esetben kínai érdekeket szolgál, valamint az is érdeke, lekerüljön a célkereszt Phenjanról – fogalmazott a szakértő.

A kínaiak másként is nyomást gyakorolnak: legutóbb Peking megtagadta észak-koreai szénszállítmányok fogadását, amely nagy érvágás a rezsimnek, tekintve, hogy a bevételei 40 százaléka a szénexportból származik.
Titokzatos rádiójelek sugárzását kezdte meg Észak-Korea

A legújabb fejlemény pedig az, hogy titokzatos rádiójeleket sugároznak Észak-Koreából.

Az észak-koreai állami rádió újfajta, titokzatos számkombinációkat kezdett sugározni pénteken valamivel éjfél után, egy nappal az ország egyik legfontosabb évfordulója, az államalapító Kim Ir Szen (105.) születésnapja előtt - közölték Szöulban.

Dél-Koreában az a vélemény, hogy az ott rejtve dolgozó hírszerzőknek adott utasításokat tartalmaznak a jelek. A Phenjan Rádió adásában olyan kombinációk vannak, mint például a 69-es szám a 823-as oldalon, 92-es a 467-es oldalon, 100-as a 957-es oldalon, majd a felsorolás végeztével még egyszer megismételte a kombinációt.

Ez a legújabb jelcsoport különbözik attól, amit eddig a rádió korábban sugárzott az éterbe. A legutolsó ilyen adás múlt vasárnap volt, a 32. a 2016-os kezdet óta.

A titokzatos számokról Dél-Koreában úgy vélik, hogy egyfajta, könyvek oldalaira és betűire alapozott kódrendszert alkotnak. Ezt a rendszert Észak-Korea korábban, már a hidegháború alatt is alkalmazta. Szakértők elavultnak tartják a módszert. Szó lehet arról is, hogy valamiféle megtévesztés az egész, amelynek a zavarkeltés a célja Dél-Koreában.

Forrás: Korea Joongang Daily

Fordította:  
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT