A CIA és a Pentagon cenzúrája dönt arról, hogy Hollywoodban mi kerülhet be a filmekbe és mi nem! - az Insurge Intelligence leleplezése - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

A CIA és a Pentagon cenzúrája dönt arról, hogy Hollywoodban mi kerülhet be a filmekbe és mi nem! - az Insurge Intelligence leleplezése

Share This


A Medium nevű hírportál részletesen ismerteti annak az összefoglalását, hogy mit talált az Insurge Intelligence nevű független, olvasók által támogatott tényfeltáró portál azután, hogy az amerikai „Freedom of Information Act” alapján megkapott 4000 dokumentumot, amelyek lényege:

Az amerikai hírszerzés és a hadügyminisztérium eddig 1800 filmet és tévéshowt cenzúrázott. 
„Az amerikai kormány kezében van Hollywood!” Szervezetei nem csak manipulálják a forgatókönyveket, de még meg is akadályozzák, hogy a Pentagonnal, illetve a hírszerzéssel szemben kritikus filmeket leforgassanak."
Tom Secker és Matthew Alford, a hatalmas értékelő és összegző munkát elvégző két amerikai újságíró most első ízben tárja a nyilvánosság elé, tagadhatatlan bizonyítékokra támaszkodva, hogy „az amerikai kormány kezében van Hollywood” és szervezetei nem csak manipulálják a forgatókönyveket, de még meg is akadályozzák, hogy a Pentagonnal, illetve a hírszerzéssel szemben kritikus filmeket leforgassanak."
Ez felvet új kérdéseket nem csak arról, hogy
a cenzúra miként működik a mai szórakoztatóiparban, de Hollywood kevéssé ismert szerepével kapcsolatban arról, hogy a Los Angeles-i filmipar az amerikai országos biztonsági apparátus propaganda gépezete”, áll a cikkben.

A dokumentumokból kiderül, hogy a Pentagon épületében például egy viszonylag kis irodából „segítik” a hadügyesek a filmgyártást.
Az amerikai kormány több mint 800 nagyobb filmbe és több mint ezer tévéshowba ártotta bele magát. Az Insurge Intelligence portál könyvet is megjelentetett erről National Security Cinema, azaz Nemzetbiztonsági filmek címmel és ez bemutatja, hogy az amerikai kormány miként szólt bele még olyan hatalmas sikerű filmekbe is, mint a James Bond.

James Bond és Domino a  'Thunderball' film jelenetében, amint megmenti őket egy repülőgép, amit a CIA egyik front társasága, az Intermountain Aviation  adott a filmhez


A könyv bemutatja, hogy egyes filmeket miként támogatott, illetőleg befolyásolt a CIA, mint a James Bond kalandfilm - Thunderballt, Tom Clancy - Patriot Games thrillerét, vagy olyan újabb filmeket, mint a Meet the Parents and Salt.
A CIA saját maga még el is készített egy epizódot a Top Chefből, amelyben megjelent Leon Panetta, az akkori CIA-igazgató.


Amikor egy forgatókönyv író vagy producer megközelíti a Pentagont és katonai segítséget kér filmjéhez, forgatókönyvét a szórakoztatóipari kapcsolati osztályára kell elküldenie.
A végső szót Phil Strub, a védelmi minisztériumnak a hollywoodi kapcsolatokért felelős főnöke mondja ki. Ha e Pentagon tisztségviselőnek nem tetszik egy szereplő, jelenet vagy dialógus, a filmeseknek ennek megfelelő változtatásokat kell végrehajtaniuk.


A cikk rendkívüli alapossággal ismerteti, hogy a Pentagon mellett a CIA és a Nemzetbiztonsági Ügynökség is milyen módon fejt ki cenzori hatást a filmekre és kik a felelősek ezek végrehajtásáért.

A számos jelenet közül, amit az Iron Man (Vasember) filmhez készítettek, az Edwards Légitámaszpont adta a környezetet. 
Forrás: Insurge Intelligence / Magyar Idők

Filmekhez kapcsolódó VilagHelyzete cikkek:

Könyv-és filmajánlat: The Circle (A Kör) "Aki nem osztja meg magánszféráját,a rendszer ellensége"
Az elrejtett ősi tudásról és az emberiségről üzen Jupiter Felemelkedése - Elemzés ébredőknek
FELHŐATLASZ - Tökéletes és csodálatos film a Tudatosság fejlődéséhezPROMETHEUS - Ridley Scott új mega-eposza több lesz, mint Sci-Fi

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT