"Az USA hozzájárult az ISIS létrehozásához, most meg magáénak állítja be Mosul felszabadítását!" - kelt ki Irak alelnöke. - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

"Az USA hozzájárult az ISIS létrehozásához, most meg magáénak állítja be Mosul felszabadítását!" - kelt ki Irak alelnöke.

Share This

Irak alelnöke kikelt az Egyesült Államok ellen, amely úgy próbálja beállítani Moszul felszabadítását az Iszlám Állam terroristái alól, mintha az az ő érdeme lett volna.

Moszul visszafoglalása az iraki katonák célja és eredménye volt!

"Igen, az amerikaiak támogattak minket légierővel, de a legfőbb érdem az iraki katonáké, lakossági milíciáké, az iraki légierőé" - közölte al-Maliki interjújában, amit a RIA Novosti hírügynökségnek adott. 
Hozzátette, hogy ő személyesen "sajnálja és tagadja is azt az amerikai állítást, hogy a győzelem Mosulban az az ő eredményük lett volna."
"A valóságban ez az iraki hadsereg győzelme. Ennek nagyon nagy ára van, hiszen mintegy 20.000 iraki katona és rendőrtiszt halt meg vagy sebesült meg a felszabadításban."
Körülbelül 5000 terrorista iszlamista volt Irakban, amiből 3000-et sikerült megölni, de mintegy 2000 ISIS-zsoldos magát menekültnek kiadva megszökött vagy bújkál most is.

"A győzelemmel ez még nem ért véget. Számos kisebb terrorista góc és alvósejt létezik még az országban. Vannak alvósejtek Bagdadban, ahonnan időről időre támadásokat hajtanak végre és bombákat robbantanak." 
"Ez katonai értelemben már nem aggasztó mértékű, mert az Iszlám állam (ISIS / ISIL) már nem képes előretörni vagy újabb területeket elfoglalni. De nem lesz képes az elfoglalt területeteket sem megtartani. Ahhonan viszont képes még iszlám állam alvósejtekkel és 'magányos farkasokkal' támadásokat intézni."


"Az Iszlám Állam pontosan hasonlít a Tálibokra, akiket mint azóta nyílvánvaló, az Egyesült Államok hozott létre azzal a céllal, hogy harcoljanak a Szovjetunió ellen. Ugyanezen a módon az Iszlám Álamot is létrehozta, hogy harcoljon az iraki állam ellen, amely nem értett egyet a Szíria ellen akkoriban elrendelt blokáddal, a Szíria feletti repüléstilalmi zónákat ellenezte és az amerikai katonai bázisok ellen volt." - közölte Irak alelnöke. 

"Az iraki társadalom az idegen katonai bázisok országban való létesítése ellen van. És már számtalanszor figyelmeztettem az USA-t erre, nehogy visszajöjjenek és katonai bázisokat létesítsenek itt is." - tette hozzá al-Maliki a RIA hírügynökségnek.
Forrás: RT News
Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek cikkek:

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT