Jeffrey Sachs leleplezi „Amerika veszélyes Irán-ellenes színészkedését” és a kettős játékot, amit Szaúd-Arábiával, Izraellel közösen játszik - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Jeffrey Sachs leleplezi „Amerika veszélyes Irán-ellenes színészkedését” és a kettős játékot, amit Szaúd-Arábiával, Izraellel közösen játszik

Share This

Jeffrey Sachs a gazdasági fejlődésnek a világ egyik legelismertebb szakértője – jelenleg a new yorki Columbia Egyetemen a Föld Intézet igazgatója.
Hatalmas pálfordulás ez az előző irányhoz képest! Ő a lengyel sokkterápia atyja, és Sorossal együtt Oroszország egyik kifosztója

Mostani írása azzal kezdődik, hogy Trump és tanácsadói Szaúd-Arábiával együtt vádolják Iránt azzal, hogy a Közel-Keleten a terrorizmus epicentruma. Ami nem igaz.
Irán ugyanazon az oldalon áll, mint az Egyesült Államok: az Iszlám Állammal szemben.

Plusz Irán – szemben több térségbeli országgal – működő demokrácia.

Majd odalő Trumpnak, hogy Szaúd-Arábiát ölelgeti Iránnal szemben csak azért, mert Rijad megígérte, 110 milliárd dollár értékű fegyvert vásárol Amerikától.

"Az Irán elleni háborús retorika, írja Sachs, sajnos folytatása az amerikai külpolitika abszurd, tragikus és óriási mértékben pusztító idegen háborúinak, amelyeknek óriási áruk volt Vietnamban, Afganisztánban, Irakban, Szíriában, Líbiában, Jemenben és sok más helyen."

Majd emlékezteti olvasóit arra, hogy az iráni forradalom negyedszázaddal következett arra, hogy a CIA és a brit MI6 összeesküvést szőtt 1953-ban az ország demokratikusan megválasztott kormányának megdöntésére azért, hogy egy rendőrállamot hozzanak létre az iráni sah vezetésével csak azért, hogy fenntartsák Irán olajának anglo-amerikai uralmát, amit az államosítás fenyegetett.


Mi az USA Irán-ellenességének oka? IZRAEL


Sachs ezután részletezi, mi Amerika Irán-ellenességének másik oka. Izrael, amiért Irán támogatta az Izrael által megszállt Libanonban a megszállóknak ellenálló síita Hezbollahot. A megszállás húsz éve alatt a Hezbollah hatalmas katonai, politikai és társadalmi erővé nőtte ki magát és továbbra is tüske Izrael oldalában.

De Irán támogatja a keményvonalas szunnita Hamaszt is, amely a Gázai-övezetet irányítja. Ahol Izrael 2014 nyarán iszonyatos pusztítást végzett.

Most Trump szét akarja verni azt a megállapodást, amelyet Iránnal kötött az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és amely elzárja Irán útját az atomfegyverekhez. De ez Trumpnak és a szaúdiknak nem tetszik, mert Rijad rivális térségbeli vetélytársával, Iránnal normalizálódhatnak a nemzetközi kapcsolatok.

A cikk arra a végkövetkeztetésre jut, hogy korunkban még inkább mint valaha a kompromisszumokat hangsúlyozó diplomáciára van szükség, nem pedig újabb és újabb démonizálásra és fegyverkezési versenyre, ami túl könnyen csaphat át katasztrófába.


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT