Az USA törvényhozása ismét hasbaszúrta a sajtószabadságot! Kínossá vált a népszerű RT News és az igazság tejedése a főáramú Fake News propaganda túlsúlya ellenére! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az USA törvényhozása ismét hasbaszúrta a sajtószabadságot! Kínossá vált a népszerű RT News és az igazság tejedése a főáramú Fake News propaganda túlsúlya ellenére!

Share This

Kezdjük a szokott kísérlettel az állandó kettősmérce érzékeltetésre.
Mi történne, ha holnaptól minden előzetes figyelmeztetés nélkül megtiltanák a belépést a magyar parlament épületébe olyan Budapesten élő vagy gyakran itt megforduló külföldi tudósítóknak, mint például Keno Verseck, Gregor Mayer, Florence La Bruyere, Bernhard Odehnal vagy Lili Bayer? Vagyis azoknak, akik médiumaikban rendszeresen és következetesen festik le nagyközönségüknek Magyarországot lejárató, gyűlöletkeltő, magyarellenes módon? 

Egy ilyen elképzelt akkreditáció-megvonás nagyobb hullámokat vetne világszerte, mintha helyet cserélne az északi és a déli sark.

De mindez mégis megtörtént! Az RT News újságíróit kitiltották a Capitolumból! 

És milyen hullámokat vert az, hogy mindez valójában megtörtént a 335 milliós Egyesült Államokban, ahol a 144 milliós Oroszország RT America (Russia Today America) újságíróit tiltották ki tegnapi hatállyal a Capitoliumról?
Annyira semmit, hogy az MTI közelben közpénzen lakó tudósítója se vette azt észre.

Pedig ez történt. Úgyhogy akkor kezdjük megismertetni az ügyet, ahogyan arról az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata jelentett.

Az RT november 29-i keltezéssel a következő szöveget tartalmazó levelet kapta:
„A kongresszusi rádió és televíziós újságírók galériája végrehajtó bizottsága gyakorolva felhatalmazását, mint ahogyan azt a Ház és a szenátus szabályzata ráruházta, november 21-én egyhangú szavazással úgy döntött, hogy visszavonja az RT hálózat akkreditációját”.

A levél a Russia Today értésére adta, ez annak nyomán történt, hogy az RT „külföldi ügynökként” regisztrálta magát november 13-án. Miután az amerikai igazságügyi minisztérium erre rávette olyan bájos fenyegetések meglebegtetése mellett, hogyha nem teszi, embereit őrizetbe veszik.

Az akkreditáció visszavonása azonnali hatályú, erősítette meg Craig Caplan, az említett galériaszervezet ügyvezető igazgatója. A tudósítókat megkérték, hogy kártyáikat szolgáltassák vissza a Dirksen szenátus épületében lévő irodának.

Max Blumenthal, a világszerte ismert, félelmet nem ismerő amerikai újságíró az RT-nek úgy nyilatkozott az ügyről, hogy
"az éveken át tartó neokonzervatív és nemzetbiztonsági démonizálás után folytatódik a Russia Today példa nélkül álló elfojtása.”

Az igazságügyi minisztérium nemrégiben még azt állította, hogy az RT-nek a FARA-törvény szerinti regisztrálása nem lesz hatással az RT hírszolgáltatási missziójára.
Azaz a kongresszus most meghazudtolta az igazságügyi minisztériumot.

Margarita Szimonján, a Russia Today főszerkesztője nevetségesnek és képmutatónak nevezte a lépést annak az amerikai törvényhozásnak és kormánynak a részéről, amely saját magát a szólásszabadság felkent védelmezőjének tekinti. Hozzátette, az akkreditáció megvonása hangosabb az üres lapályoknál.

Jópofa lenne, ha Szijjártó Péterék viszonzásként az amerikai külügyminisztérium hangszórós fenyegetésére, hogy hétszázezer dollár erejéig beavatkoznak a magyar médiumok ügyébe, támogatva a jövő évi helyhatósági választásokon az ellenzék sajtóját vidéken, most pályázatot írnának ki a Trump amerikai elnök által „fake news”-nak (álhíreknek) nevezett CNN és hasonló médiumok melletti alternatív, az ottani demokráciát és az egyoldalú tájékoztatást, illetve hazugságáradatot ellensúlyozó tárgyilagos médiumok létrehozására.

Ismerve azonban a magyar külkereskedelmi- és külügyminiszter tárcájának költségvetését, ez csak úgy mehetne, hogyha a Bem rakpart George Sorostól kérne támogatást.
Aki azonnal a zsebébe is nyúlna. Hogy a state department 700 000 dolláros támogatását még meg is toldja egy nagyon csinos summával.

Azért, hogy a nagy magyarországi médiaricsajban az ilyen bagatell hírek, mint az RT újságíróinak kitiltása a kongresszusból, a világért se legyen hallható.

Forrás: RT News / Sputnik / Magyar Idők

Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek Cikkek:

► CNN, mint a hamis hírek és propaganda forrása sorsfordító lejtőhöz érkezett-Kapott egy gyomrost Trumptól
► Kik állnak az oroszellenes hadjárat biznisze és hazugságai mögött? - Robert Parry tényfeltáró újságíró kutatása
► Kínjában nyüszít a legnagyobb főáramú kamuportál,mely orosz propagandának tekint minden alternatív médiát és hülyének az onnan tájékozódókat
► Kitört az Igazság-háború a Főáramú és az Alternatív Média között - Ron Paul nyilvánosságra hozta a hazug mainstream listáját

► "Amerikai médiasakálok: 5 nagyvállalat kezében összpontosul a média 90 százaléka"

A legnagyobb leleplezés CNN Fake News ügyben! "A nézettség miatt hazudnak Trumpról és az oroszokról"- ismerte be producere

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT