Az USA elsődleges érdeke és célja, hogy Oroszország és Németország soha, de soha ne foghasson össze! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az USA elsődleges érdeke és célja, hogy Oroszország és Németország soha, de soha ne foghasson össze!

Share This

A LEGNAGYOBB IGAZSÁG ÉS ÖSSZEFÜGGÉS, amit nagyon sokan nem is tudnak:

Az USA legfontosabb érdeke az elmúlt száz évben, az I. és a II. világháborúban, valamint a hidegháborúban is abban állt, hogy Németország és Oroszország viszonya hogyan alakul. 
Mert ha ezek az érdekek összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk nézve veszélyt jelentene. A mi legfontosabb érdekünk, hogy ez az eset ne következzen be!"
"Nem lesz 100 millió áldozat, de az a gondolat, hogy 'Európa, mint kivételes hely' meg fog halni." (George Friedman a Stratfor alapító igazgatója)

"A helyzet az, hogy az USA egy biztonsági övet szeretne Oroszország körül kiépíteni és az oroszok tudják ezt. Oroszország azt gondolja, hogy az USA célja, hogy az Orosz Föderációt szétverje. Én azt hiszem, mi nem akarjuk őket megölni, csak egy kis fájdalmat okozni."
Ezt feltétlenül nézzétek meg, mert a Budapesten született, STRATFOR agytröszt igazgatója, George Friedman a The Chicago Council on Global Affairs-nél sajtókonferenciát tartott..
Hihetetlenül fontosnak tartom, mert 12 perces előadása után azok számára is érthetővé válnak a háborúk, világháborúk okai, akik eddig az "összeesküvés-elmélet" váddal söpörtek félre ezeket... Most az igazság vázolásával előadásában porrá zúz minden ilyen kétséget ! Legalább olyan fontos, mint Wesley Clark előadása az USA betervezett háborúiról...


Megdöbbentően nyíltan és leplezetlenül beszél George Friedman az USA geopolitikájáról.

"Amerikai kiképző tisztek érkeznek hivatalosan Ukrajnába. Az USA tankokat és egyéb fegyvereket küld a balti országokba, de Lengyelországba, Romániába és Bulgáriába is. Majd közölte, hogy Ukrajnába is fegyvereket fog szállítani.
És mindezeket a tárgyalásokat az USA a NATO keretein kívül folytatja, pedig a NATO döntéseket a NATO tagállamok együtt kell, hogy elfogadják. Minden ország megvétózhatja ezt, ahogy Törökország meg is tette.
A helyzet az, hogy az USA egy biztonsági övet szeretne Oroszország körül kiépíteni és az oroszok tudják ezt. Oroszország azt gondolja, hogy az USA célja, hogy az Orosz Föderációt szétverje. Én azt hiszem, mi nem akarjuk őket megölni, csak egy kis fájdalmat okozni. Mindenesetre a régi játéknál tartunk ismét. Ha a lengyeleket, magyarokat vagy románokat nézzük, ők egy teljesen más világban élnek, mint a németek..., és a németek más világban, mint a spanyolok..., Nincs Európában közösség.

De ha én ukrán lennék, azt tenném, amit most ők tesznek, bevonnám az Egyesült Államokat a konfliktusba.

Hosszú távon nincs olyan hely a világban, ahol a béke tartós maradna, az USA sem. Nekünk is folyamatosan háborúink vannak.
Én úgy gondolom, hogy Európa nem fog a régi nagy háborúkhoz visszatérni, hanem egy olyan emberi normalitáshoz, amiben háborús és békés időszakok váltakoznak és emberek meghalnak.

Nem lesz 100 millió áldozat, de az a gondolat, hogy 'Európa, mint kivételes hely' meg fog halni."
Konfliktusok lesznek és voltak Európa szerte, mint Jugoszláviában, vagy most Ukrajnában is. Ami Európa viszonyát illeti az USA-hoz, nekünk nincs semmi kapcsolatunk Európával. Nekünk kapcsolatunk van Romániával, Franciaországgal, de nincs olyan Európa, amivel az USA-nak kapcsolata lehetne. 

- Az iszlám extremizmus a legnagyobb veszély az USA számára, ami növekedni fog vagy elhal ? 

Friedman: - Az iszlám extremizmus egy probléma az USA számára, de nem egzisztenciális fenyegetés. Ezzel kell foglalkozni, de az arányokat be kell tartani. Nekünk vannak egyéb külpolitikai érdekeink is.
 

Az USA legfontosabb érdeke az elmúlt száz évben, az I. és a II. világháborúban, valamint a hidegháborúban is abban állt, hogy Németország és Oroszország viszonya hogyan alakul. Mert ha ezek az érdekek összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk nézve veszélyt jelentene. 

A mi legfontosabb érdekünk, hogy ez az eset ne következzen be ! 
Emlékezzetek vissza erre a VilagHelyzete cikkre ! ! ! 



Az Amerikai Egyesült Államoknak van egy alapérdeke: 

mi ellenőrizzük a világ tengereit, ezt még egyetlen világhatalom sem tudta elérni idáig. Ilyen alapon mi más országokba be tudunk hatolni, de ők nem tudnak hozzánk jönni, ez egy jó dolog. Az óceánok és a világűr ellenőrzése a hatalmunk alapja. A legjobb út ahhoz, hogy egy idegen flottát legyőzz, az hogy megakadályozod, hogy megépítsék. 
A britek úgy akadályozták meg, hogy más európai ország ne építsen jobb hajóhadat, hogy ezeket egymás ellen harcoltatták. Én azt a politikát ajánlanám, amit Ronald Reagan is alkalmazott Iránban és Irakban.
Ő mind a két oldalt finanszírozta, hogy egymás ellen harcoljanak és ne ellenünk. Ez cinikus volt és biztos nem morális, de működött. ..



És itt a lényeg, az USA nem képes egész Eurázsiát elfoglalni; ha bakanccsal betesszük a lábunkat a területre, demográfiailag kisebbségben vagyunk. Mi le tudunk győzni egy katonaságot, de nem tudjuk elfoglalni Irakot. Az az elképzelés, hogy 130.000 katona egy 25 milliós országot elfoglal nem működik. Még New Yorkban is jobb az arány a rendőrség és a lakosság között.
Tehát katonailag nem tudunk mindenhol ott lenni, de a harcoló feleket tudjuk támogatni politikailag, katonailag, anyagilag és tanácsadókkal. (Szíria) 
Kivételes esetben azt tehetjük, amit Vietnámban, Irakban és Afganisztánban csináltunk: megelőző csapásokat mértünk ezekre. 
A megelőző csapásoknak nem az a célja, hogy az ellenséget legyőzze, hanem hogy egyensúlyából kibillentse. 
Afganisztánban például az Al-Kaidát billentettük ki az egyensúlyából. Az a problémánk, hogy mivel még fiatalok és buták vagyunk, nem elégedtünk meg ezekkel a megelőző csapásokkal és ahelyett, hogy azt mondjuk "a munkát elvégeztük", "gyertek térjünk haza", azt mondtuk, "ez könnyű volt, gyertek csináljunk itt még demokráciát is". Ez volt a mi szellemi gyengeségünk. 

Ezért a válaszom, az USA nem képes mindig és mindenhol Eurázsiában katonailag beavatkozni. Szelektíven és inkább ritkán kell beavatkozni. Mi nem tudunk már az első pillanatban csapatokat küldeni, de ha ezt tesszük, akkor ez egy küldetés, csak erre kell koncentráljunk és nem szabad más dolgokról álmodozzunk. Reméljük megtanuljuk ezt, a gyerekeknek is egy kis időre van szükségük ehhez. De önöknek igazuk van, mi mint birodalom (impérium) megtehetjük, hogy bárhol beavatkozzunk. 
A britek sem foglalták el egész Indiát, hanem az egyes tagállamokat egymás ellen uszították és brit tiszteket helyeztek el az indiai hadseregbe. 
Az ókori rómaiak sem küldtek mindenhová hadsereget, hanem 'rómabarát' királyokat helyeztek hatalomba. Ezek a királyok (pl.Poncius Pilatus) voltak felelősek a nyugalom és béke fenntartásáért. 
Tehát azok az impériumok, amelyek az egész világot vezetni akarják sikertelenek lesznek, mint ahogy a náci impérium is az lett. Tehát okosan kell ezt csinálni. De nem ez a probléma, hanem, hogy nem ismerjük el, hogy impérium vagyunk ! Még azt a pontot nem értük el, hogy ezt gondoljuk, hogy most már hazamehetünk. Mi még a harmadik fejezetre nem vagyunk felkészülve. 
Az OROSZOK:
- Az oroszok számára az a kérdés, hogy megtarthatják-e Ukrajnát legalább egy pufferzónának vagy a nyugat úgy behatol Ukrajnába, hogy már csak 100 km-re lesz Sztálingrádtól és 500 km-re Moszkvától. Oroszország számára Ukrajna egzisztenciális kérdés és ezt az oroszok nem tudják nem figyelembe venni. 
Az a kérdés az USA számára, hogy ki fogja megállítani Oroszországot, ha ragaszkodik Ukrajnához. Nem véletlen, ha Hodges tábornok megbízatása az volt, hogy Romániában, Bulgáriában, Lengyelországban és a balti államokban csapatokat állítson fel, hogy a Fekete-tenger és a Keleti-tenger közötti területeket biztosítsa. Ahogy Pilzudszki ezt megálmodta, ez az USA számára a megoldás. 

A kérdés, amire még nem tudjuk a választ, hogy erre Németország miként reagál.Az ismeretlen változó Európában a németek. Míg az USA ezen a biztonsági övön dolgozik, nem Ukrajnában, hanem ettől nyugatabbra; és míg az oroszok megpróbálják a nyugati befolyást Ukrajnában visszaszorítani, nem tudjuk a németek hogyan fognak reagálni. Németország egy nagyon speciális helyzetben van. 
A volt német kancellár Gerhart Schröder a Gazprom felügyeleti bizottságában van. A németeknek egy nagyon összetett viszonyuk van az oroszokkal. Most nem tudják, mit csináljanak. Az áruikat el kellene adják az oroszoknak és az oroszok szívesen meg is vennék. Ha ezt elveszítik, akkor máshol kell piacokat keressenek. 

Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humán erőforrásokkal összefonódnak. Ez az egyetlen kombináció, amitől az USA-nak már évszázadok óta pokoli félelme van.
 
Hogyan fog ez történni ? Az USA kitette kártyáit az asztalra, ez a Fekete-tenger és a Keleti-tenger közötti biztonsági vonal. Az oroszoknak is asztalon voltak már régen a kártyái. Amit ők minimálisan követelnek, az egy semleges Ukrajna és nem egy nyugatpárti. Fehéroroszország egy másik kérdés. 
Aki megmondja, a németek mit fognak most tenni, az a következő 20 év történelmét is megmondja. De a németek még nem döntöttek. És az a probléma, hogy Németország gazdaságilag nagyon erős, geopolitikailag nagyon törékeny és ezt a kettőt hogyan hozza össze. 
1871 óta ez a német kérdés és ez az európai kérdés is egyben.A kérdésre az a válaszom kedves kollégámnak, hogy a 700 éves magyar-horvát birodalomnak ön sem örvendett volna akkor....

Szembe kell néznünk ezzel a német kérdéssel, de még nem tudjuk hogyan. Ez az amit kell kérdezzünk, de még nem tudjuk hogyan... Nem tudjuk a németek mit fognak csinálni."

Nos mindezeket végighallgatva és végigolvasva azt hiszem senki számára nem marad kérdés, hogy Oroszország elleni szankciókba Európa országainak erőszakos bevonása...,  Európa muszlim és afrikai bevándorlókkal elárasztása, civilizációjának felszámolása és gazdaságának gyengítése miért így és miért pont most történik meg és hová fog vezetni mindez....

Ráadásul érthetővé válik az is, miért éppen Németország lett a több millió bevándorló célpontja és miért éppen a Németországot vezető báb és az Európai Unió bábjai ennek a migrációs tervnek a legfőbb szószólói és támogatói !  (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)


Az egyik legfontosabb cikk teljes terjedelemben:

Kötelező tananyag: Az USA stratégiájának nyílt beismerése felfedte a háborúk és a mostani válság okait !
Hihetetlenül fontosnak tartom, mert 12 perces előadása után azok számára is érthetővé válnak a háborúk, világháborúk okai, akik eddig az "összeesküvés-elmélet" váddal söpörtek félre ezeket... Most az igazság vázolásával előadásában porrá zúz minden ilyen kétséget ! Legalább olyan fontos, mint Wesley Clark előadása az USA betervezett háborúiról ITT...: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT