Venezuela a teljes apokalipszis és szükségállapot határára került! Kína segíthet csak... - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Venezuela a teljes apokalipszis és szükségállapot határára került! Kína segíthet csak...

Share This

A venezuelai és korábban az argentin összeomlásról és teljes államcsődről többször is szó esett már az elmúlt pár évben (link, link, link), a helyzet azonban néhány hete újabb mélységekbe zuhant, amikor már arra se maradt pénz az államkasszában, hogy pénzt nyomtassanak. Ez volt a pillanat, amikor a társadalom elkezdte felemészteni önmagát, a kialakult állapotokat pedig tényleg csak az apokalipszis jelzővel lehet illetni.

Csütörtök este így nézett ki Caracas:

Az Egyesült Államokból (Black Friday) fekete péntek alkalmával menetrendszerűen érkező felvételekkel ellentétben itt éhező emberekről van szó, akik tehetetlenségükben tüntetnek, mert gyerekeik otthon éhen halnak és lassan már vízből sincs elég, nem beszélve a gyógyszerekről és az áramról.
Közben arról se feledkezzünk meg, hogy egy olyan országról van szó, amelyik Szaúdi-Arábiánál is több olajjal rendelkezik, csak éppen az olajból származó bevételeket a kormány ellopja. Ugyanaz a kormány, amelyik most bombákkal akarja megfékezni, más esetben pedig bebörtönzi és megkínozza az éhező rendbontókat.
A teljes kétségbeesés beálltával a bűnözés elkerülhetetlenül erősödik. A feldühödött tömeg saját kezébe vette a bíráskodást, és egy tömegtüntetés során megvert, majd felgyújtott egy lefülelt zsebtolvajt.
A fosztogatás teljesen elszabadult. Szerdán egy 5000 fős tömeg szállt meg és fosztott ki egy diszkont áruházat. Az élelmiszerhiány miatt kétségbeesett emberek, annak hírére, hogy az érintett boltban fontos hiánycikkek lesznek kaphatók, az ország minden tájáról érkeztek a helyszínre. A jelen lévő nemzeti gárda tehetetlen volt a 250-szeres túlerővel szemben.

Más állami boltokat is kifosztottak a napokban. Az egyik helyszínen a beígért szocialista áruparadicsom helyett a bejárat előtti kerítés dőlt rá a sorban állókra, maga alá temetve és megsebesítve több embert.
Más tartományokban számos gyógyszertárat, bevásárlóközpontot, sőt még élelmiszerszállító teherautót is megtámadtak és kifosztottak.

A venezuelai élelmiszerügyi kamara adatai szerint az ország 15 napra elegendő élelmiszerrel rendelkezik.
Társadalmi összeomlás
A gazdaság halálát többnyire a társadalmi összeomlás követi. Oscar Meza, a Társadalomelemzési Kutatóközpont igazgatója szerint a hiány miatti intézkedések egyre drasztikusabb, az infláció pedig május hónapban minden eddiginél rosszabb lesz.

„Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a kiterjedt éhezés május hónapban kezdődött el Venezuelában. Márciusban az éves viszonylatok alapján számolva 582,9 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, míg az alapvető termékek hiányszintje 41,37 százalék volt.”

Meza szerint a krízist a kenyér és egyéb búza alapú élelmiszerek hiánya indította el.
„Az árak annyira magasak, hogy az emberek semmit sem tudnak megvásárolni, így kenyeret és búzát sem vesznek. Helyette zabkását esznek. 
A csirke ára is emelkedik és a családok nagyon kétségbeesett helyzetben vannak…
Egy ebéd ára 1500 bolívár (2016. május 16-i árfolyamon számolva 41 782 forint). Eddig az emberek otthonról vittek maguknak ebédet a munkahelyükre, de ezt már nem tudják megtenni, mert otthon sincs étel.”


Español Ramón Muchacho, Caracas egyik kerületének polgármestere azt mondta, hogy a főváros utcái olyan emberekkel vannak tele, akik ehető állatokra vadásznak.
„Az a fájdalmas helyzet, hogy az emberek macskákra, kutyákra és galambokra vadásznak, hogy enyhítsenek az éhségen.”
Muchacho arra figyelmeztetett, hogy amennyiben az élelmiszerhiány nem marad abba, a környező országok, például a Karib-szigetek és Kolumbia bevándorlási hullámra számíthatnak Venezuela felől.

„Ahogy mélyül az éhínség, egyre több venezuelai hagyhatja el az országot szárazon vagy vízen, hogy egy közeli szigeten találjanak menedéket.”

Kapcsolódó és elolvasásra nagyon ajánlott cikk :
Venezuela egyre borzalmasabb pokollá válik - Túlélés az összeomlásban

Totális a káosz Venezuelában - már háború folyik az élelmiszerszállító kamionokért
Túlélési módszerek és kellékek - Simor István: Túlélés II. kötet: A Feltámadás




Forrás : Idokjelei.hu

1 megjegyzés:

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT