Totális a káosz Venezuelában - már háború folyik az élelmiszerszállító kamionokért - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Totális a káosz Venezuelában - már háború folyik az élelmiszerszállító kamionokért

Share This

Venezuelában totális a káosz, háborús állapotok uralkodnak az utcákon. A lakosok csoportokban verődnek és úgy támadják meg az élelmiszert szállító kamionokat. A lakosok teljesen elkeseredettek. A raktárak előtt katonák toporognak, akiket sajttal lehet megvesztegetni az ellenőrző pontokon.

Az apokalipszis közeli állapotokról korábban már olvashattatok és arról is, hogyan lehet túlélni az összeomlást, ha be az bekövetkezik...:

Újabb szakaszba lépett a venezuelai válság. A helyiek eddig tűrték az üresen kongó szupermarketeket, a kígyózó sorokat és a személyi igazolványhoz kötött napi porciót. Megelégelték az éhezést és bandákba verődve támadják meg az élelmiszert szállító teherautókat.

Az országot folyamatosan áramszünetek sújtják, bűnbandák irányítják az utcákat, elfogyott az élelem és a gyógyszer, az emberek fellázadtak a kormány ellen.

Ezek barbárok. A hatóságok ezt nem fogják sokáig bírni”
– mondta egy férfi, aki ott volt azon a pénteki összecsapáson, ahol végül a hadsereget is be kellett vetni.

Tüntetők százai rohamozták meg a Caracastól keletre fekvő El Guapo autópályáját, ahol beszorították az élelmiszert szállító teherautókat. A demonstrálók feltörték és kifosztották a furgonokat, marokszámra pakolták ki a lisztet és a tésztát a csomagtérből. A hadsereg könnygázzal üldözte el az éhes tömeget.

Az egyik teherautó sofőrje azt mondta, hogy egyszer már majdnem megölték, de a főnökét ez nem érdekelte, megparancsolta neki, hogy induljon újra útnak. A kolumbiai határtól nem messze többször is rálőttek a furgonjára, kövekkel dobálták meg a szélvédőjét.

Ha biztonságosan úton szeretne menni, le kell fizetnie az ellenőrzőpontokon tartózkodó katonákat, akik készpénzt vagy sajtot fogadnak el. Egy másik sofőr járművét körbevették, csirkéket és disznókat szállító teherautót kifosztották.



Mindenki étel után kutat. Amikor az emberek meghallották, hogy egy Caracas melletti faluban felborult az úton egy rizzsel megpakolt kamion, több mint ezer lakos termett a helyszínen. Sajnos amikor odaértek, rájöttek, hogy az egész csak egy pletyka volt.

A Simon Bolivas Egyetem legutóbbi jelentése alapján az emberek 87 százalékának nincs pénze arra, hogy élelmiszert vásároljon. Az ennél is rosszabb hír az, hogy még nem érték el a mélypontot. A boltokból hiányzik a termékek 85 százaléka és a következő időszakban ez tovább fog nőni. A kisgyermekes anyukák köreiben elterjedt az internetes vásárlás, a többieknek megmaradt a boltok előtt kígyózó sor.



Forrás: Washington Post / 888.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT