Az új EU-NATO paktum megváltoztatta Európa alkotmányos rendjét és erről 'senki' nem tud! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az új EU-NATO paktum megváltoztatta Európa alkotmányos rendjét és erről 'senki' nem tud!

Share This


Most minden a hétvégi NATO-csúcsról szól, mely sorsdöntő lehet....

Az új EU-NATO paktum gyakorlatilag megszünteti az olyan államok semlegességét, mint Ausztria, Svédország és Finnország. 


Az osztrák kormánynak tiltakoznia kellett volna a paktum ellen, mivel az a parlament megkerülésével változtatja meg az osztrák alkotmányos rendet”.


Az új paktum a többi ország alkotmányával is ütközik. Az osztrák kormánynak erről ki kellene kérnie a parlament véleményét is. Az alkotmányban rögzített semlegesség kétharmados többséggel megváltoztatható. E többsége most még megvan a néppártiaknak, szocialistáknak és a zöldeknek. Kérdéses azonban, hogy a megismétlendő elnökválasztás után ez megmarad-e. Elképzelhető, hogy alkotmányjogászok majd azzal érvelnek, hogy Ausztria semlegessége már amúgy is elavult koncepció, mivel az ország részese az EU kül- és biztonságpolitikájának. Az ilyen érvelés az osztrák alkotmányt jogi kötelezettség nélküli dokumentummá degradálná. [...] Más semleges országokban a helyzet hasonló és ennek következtében a geopolitikai feszültségek tovább nőhetnek”.
„Az EU és a NATO egy világrend szabályait akarja lefektetni”
címmel a német portál azt az értesülését hozza nyilvánosságra, hogy az EU a NATO-val átfogó partneri viszony létrehozásáról döntött. Erre ilyen szavakat fognak hangoztatni: „biztonság”, „a béke megerősítése” és „ellenálló-képesség Délen és Keleten”.

A partneri viszony alapjául Federica Mogherini uniós külpolitikai- és biztonsági főbiztos „Stratégia egy EU-biztonsági építményhez” című dokumentuma szolgál, amiről már itt az Alternativhirek.blogspot.com-on is beszámoltunk. 


A dokumentum bevezetője szerint erősebb Európára van szükség. „Ezzel tartozunk polgárainknak, amit világszerte elvárnak tőlünk. [...] Jelenleg egzisztenciális válság van az Európai Unión belül és azon kívül. Uniónkat fenyegetik. Kérdésessé tették európai projektünket, amely példátlan módon békét, jólétet és demokráciát hozott. Keleten támadják az európai biztonsági rendet…”. >>> és ezzel természetesen már el is érkeztünk az Oroszország elleni agresszív háborús propagandához és konkrét fenyegetésekhez (hadgyakorlatok és retorika tekintetében egyaránt). 
Az Európai Parlament
a NATO-partnerségnél a partvonalon marad. A NATO-EU partneri viszonyt csak az EB és az Európai Tanács fogja aláírni. Az Európai Parlament nem. 
Ez demokráciadeficit, írja a cikk.

Federica Mogherini Barack Obama amerikai elnökkel, John Kerry külügyminiszterrel és Angela Merkel német szövetségi kancellárral 2014-ben a Wales-ben tartott NATO-csúcson

Forrás: 
DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN / 888.hu
Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT