Nem kellene német zászlót lengetni, mert az bevándorlóellenességbe csaphat át - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Nem kellene német zászlót lengetni, mert az bevándorlóellenességbe csaphat át

Share This

Julia Becker német szociálpszichológus szerint a futballszurkolóknak nem kellene lengetniük a német zászlót az Európa-bajnokság miatt, mivel az bevándorlásellenességbe csaphat át.

A szociálpszichológus szerencsére nem vonná meg a német emberektől, hogy a válogatottért szorítsanak, ezt azonban szerinte meg lehet tenni anélkül is, hogy a nemzeti lobogót lengetik.

Szerinte a német zászló növelheti az emberekben a nemzeti büszkeséget, ami fenyegetést jelenthet a menekültekre nézve, akik az országba érkeztek. Becker úgy véli, hogy a nemzeti büszkeség átcsaphat idegengyűlöletbe, ami korántsem kívánatos Németországban. A szakember elmondta, hogy az Egyesült Államokban más a helyzet, mivel ott a zászló az egyenlőség jelképe.

Julia Becker beszámolt egy régebbi kutatásukról is, ami szerint összefüggés van a nemzeti büszkeség és az előítélet között, ez pedig sokkal intenzívebb volt a 2006-os német világbajnokság alatt, mint azt megelőzően. A szociálpszichológus mélységes megdöbbenését fejezte ki, hogy az utcán és a kávézókban olyanokat hallani a szurkolóktól, hogy „Németország a legjobb hely a világon”.

A társadalomkutató elmondta, hogy mindez kedvez a nacionalizmusnak és a bevándorlók elleni előítélet terjedésének. Elmondta, hogy a zászló előítéletességre való hatása ugyan nem erős, de a statisztikák alapján szignifikáns.

Julia Becker tézisét szerencsére nem osztja mindenki a zöldeken és a liberálisokon kívül Németországban. Andreas Zick konfliktuskutató szerint óvatosabban kellene bánni az ilyen leegyszerűsítésekkel és következtetésekkel.

Én viszont erre azt mondanám: van amikor az ostobaság és a liberális nemzetellenesség elérhet egy olyan szintet, mely már önpusztító és ártalmas.... Nem lehet az egészet lesöpörni azzal, hogy az emberi hülyeség végtelen és egyetemes... Bár szomorú látni, milyen szinten van ez Nyugat-Európában. (Alternativhirek.blogspot.com)

Forrás: (Junge Freiheit / Neue Osnabrücker Zeitung) / 888.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT