FILM: "13 óra - Benghazi titkos katonái" (és aktái) - Kinek a felelőssége? - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

FILM: "13 óra - Benghazi titkos katonái" (és aktái) - Kinek a felelőssége?

Share This

Egy filmet szeretnék ajánlani nektek: Rendkívül személetes, pörgős és izgalmas, ráadásul érzékelteti milyen viszonyok vannak egy-egy közel-keleti országban:
13 HOURS - Secret Soldiers of Benghazi
(13 óra - Benghazi titkos katonái) 

Michael Bay rendezte és Hans Zimmer a zeneszerző, de a szerintem a film a nagy nevek mellett (és nélkülük is) is önmagában jól sikerült....Nekem nagyon tetszett, ezért merem ajánlani, mert vélhetően elindít, hogy nézzetek utána mi történt akkor!
Nagyon sokat szoktuk emlegetni, amikor csak szóba kerül Líbia káoszba taszítása, a NATO bombázások, vagy Hillary Clinton / Obama adminisztráció háborús bűncselekményei. 
A fogalmat mindenki hallotta már: 
"BENGHAZI-incidens"..


De sokan nem tudják, hogy mi történt, amikor a líbiai terroristák és al-kaida/iszlám állam milíciák a nyugat által teremtett káoszt kihasználva az évforduló napján 2012. szeptember 11-én megölték az USA nagykövetét és a kirendeltség több tagját miközben a Pentagonban valakik (na vajon kik) nem engedték, hogy segítséget nyújtsanak az ott rekedt különítménynek. 

Annak ellenére
(és talán pont ezért), mert egy egész CIA-bázis működött a terepen, de a létezése teljesen titkosnak minősült, így a top secret Gladio-hadművelet nem lepleződhetett le.

A halottakért mai napig felelősség terheli Hillary Clintont, mint külügyminisztert és a CIA-t is!


<<< A bengázi nagykövetség megtámadása 2012. szeptember 11-én   Fotó: MTI / AFP

Az amerikai külügyminisztérium helyi líbiai milicistákat bérelt, hogy megvédhesse Bengáziban lévő diplomáciai képviseletét. A védelem, mint tudjuk, fabatkát sem ért: a missziót megtámadták, az egész éjszaka tartó támadás négy amerikai diplomata életét követelte: Cristopher Stevens nagykövetét és három munkatársáét. A nagykövet holttestét a milíciák az utcákon húzták végig:

Az igazságot a mai napig sem tudhatjuk meg, mi történt valójában és miért nem segített senki....


Kongresszusi vizsgálatok és meghallgatások követik egymást, nem kevesen Hillary Clinton akkori külügyminiszter felelősségre vonását is felvetik.
A képviselőház republikánusai a Bengáziban történtekről
– saját vizsgálódásaik alapján – részleges jelentést tettek közzé. 
Ebben a többi között azt állapítják meg, hogy a külképviselet védelmét ellátni hivatott milícia (a „Február 17-i Mártírok Brigádja”) muszlim radikálisokkal ápolt szoros kapcsolatokat, szimpatizált az al-Kaidával, és korábban amerikai állampolgárok elrablásában vett részt. Azaz a legkevésbé volt alkalmas arra, hogy rábízzák a külképviselet védelmét.
Az amerikai külügyminisztérium bízta meg az al-Kaidát a külképviselet védelmével 
Nemrég pedig a Newsmax című lap meghökkentő információkkal szolgált: 
a State Department (azaz az amerikai külügyminisztérium) egyértelműen az Al-Kaidához köthető csoportot bízott meg a külképviselet védelmével.
A Február 17-i Mártírok Brigádja szerintük ugyanis bizonyítottan kifejezetten baráti kapcsolatokat tartott és tart fenn az Al-Kaidával, s mint a Newsmax újságírói kiderítették, nyíltan rokonszenvezik az Anszar al-Sariával is, azzal a keményvonalas iszlamista csoporttal, amely a bengázi képviselet elleni akciót gyilkos támadást elkövette.

Hogy a külügyminisztérium hanyagságból vagy szándékosan bízta-e meg az al-Kaida híveit a bengázi misszió védelmével, azt még nem tudni, de a republikánus politikusok szeretnék kideríteni.
<<< Sibel Edmonds
Az amerikai kormányzat másik, igencsak különös al-Kaida-kapcsolatára (bérmunkájára?) egy mostanság megjelenő könyv próbál fényt deríteni. A könyvet, amelyből részletek jelentek meg az amerikai sajtóban, az FBI egyik fordítója, bizonyos Sibel Edmonds jegyzi, s nem kevesebbet állít benne, mint hogy a 2011. szeptember 11-i terrorista merénylet után három hónappal az Egyesült Államok és a NATO a kaukázusi térségben vígan együtt dolgozott Bin Ladennel és jobbkezével, Ajman al-Zawahirivel. Washington szerinte a terrorista-vezérekkel egyeztette a térség destabilizálásának részleteit.

Ez nem új gyakorlat Washington részéről – állítja Edmonds, és utal arra, hogy az 1970-es években az amerikaiak – az akkori olasz vezetéssel egyetértésben – terroristákat „vettek igénybe", hogy bombarobbantásokkal és más terrorakciókkal destabilizálják Olaszországot a baloldal esetleges győzelmének megakadályozására. 

Ez volt egyébként a később ismertté vált Gladio Hadművelet, amely – Sibel Edmonds szerint – a mai napig nem zárult le. A volt FBI-fordító még azt is hozzáteszi, hogy mind Bin Laden mind Al-Zawahiri a Gladio Hadművelet keretében dolgozott a NATO-nak és a Pentagonnak. 
Erről már sok cikkben írtam a VilagHelyzete blogon nektek:



Bár a fordítónő állításai eléggé hajmeresztőek, a szövetségi igazságügyi minisztérium fő-inspektora és több szenátor is hihetőnek minősítette őket. A híres Pentagon Papírok kiszivárogtatója, Daniel Ellsberg pedig azt mondja: 

Sibel Edmondsnak még a Pentagon Papíroknál is nagyobb vihart kavaró információi vannak. (A The New York Times 1971-ben szivárogtatta ki a híres Pentagon Papírokat, amelyek azt bizonyították, hogy az egymást követő amerikai elnökök hazudtak a választóknak Amerika Vietnam-politikájáról. A botrány kirobbantója Daniel Ellsberg, a háborúellenes történész volt.)

Kétségtelen, hogy a fordítónő állításai hihetetlennek tűnnek. De vajon nem tűnt-e hihetetlennek, amikor az Egyesült Államok egyik nemzetbiztonsági tanácsadója elismerte, hogy annak idején Washington hathatósan támogatta (pénzzel is) az afganisztáni mudzsahedineket, köztük éppen Bin Ladent is, hogy érdemben vehessék fel a küzdelmet a megszálló szovjet katonákkal szemben?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT