Az USA tízezer hordónyi veszélyes olajjal szennyezte be Grönland gyönyörű tájait. - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az USA tízezer hordónyi veszélyes olajjal szennyezte be Grönland gyönyörű tájait.

Share This

Az Egyesült Államok hadserege több mint tízezer hordónyi veszélyes olajjal szennyezi be Grönland gyönyörű tájait.



Óriási gondokat okoz Grönlandon az amerikaiak által a második világháború alatt használt, mára elhagyatott bázis. Miután 1947-ben elhagyták a területet, elfelejtették magukkal vinni az ott tárolt több mint tízezer hordónyi üzemanyagot.

A Bluie Kelet 2 nevű támaszponton 200-300 amerikai állomásozott a háború alatt. A katonák olyan iramban hagyták el a festői területet, hogy mindent hátrahagytak. A nem romlandó élelemtől kezdve dinamiton, lőszereken át egészen a hadi célra átalakított járművekig mindent otthagytak. Meg persze a tízezer hordó olajat.

A mai napig megtalálhatóak ezek az eszközök a területen. Az amerikaiak elfelejtették vagy nem is akarták megtisztítani a beszennyezett grönlandi környezetet.


Robert Baxter, korábbi katona aki a festői környezetben elterülő katonai bázison élt a második világháború alatt elmondta, hogy a hadsereg felső vezetése szakértőket hívott a helyszínre, hogy megsemmisítsék a veszélyes anyagokat, ám ők nem vállalták a munkálatokat, mondván túl veszélyes, így a inkább semmit nem kezdtek a rengeteg hulladékkal.

Egy aktivista idén augusztusban bejárta a környéket, és annyira sokkolta a látvány, hogy petíciót indított a Change.org oldalon, hogy ezáltal kérje Barack Obama amerikai elnököt, hogy tegyen valamit a helyzet normalizálásáért. Eddig közel harmincötezer ember írta alá a petíciót.

Szakértők szerint azért is különösen veszélyes, hogy ennyi olaj és más egyéb anyag még a helyszínen van, mert az könnyen szivároghat és a helyiek által használt ivóvízbe is belekerülhet, továbbá felbecsülhetetlen károkat okozhat a környezetben. Arról nem is beszélve, hogy milyen hatással lenne a szigetlakókra.


Forrás: RT News / 888.hu


Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT