Valódi leleplezés: Al-Nusra Front terrorszervezet: "Az USA a mi oldalunkon áll és ellát minket" - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Valódi leleplezés: Al-Nusra Front terrorszervezet: "Az USA a mi oldalunkon áll és ellát minket"

Share This

Al-Nusra Front terrorszervezet: "Az USA a mi oldalunkon áll és ellát minket"
A német lap, a Kölner Stadt-Anzeiger sikeresen interjút készített az al-Nusra Front vezetőjével, meglehetősen ellentmondásos információk láttak napvilágot.
A lap által megszólaltatott Abu Al-Ezz nevű parancsnok szerint is

az Egyesült Államok szövetségesei páncélozott harckocsikat és tüzérségi ágyúkat juttatnak a szervezetnek."
Állítása szerint különleges, amerikai gyártású tankelhárító rakétákat is kapott az iszlamista szervezet, amelynek a harcosok különösen örültek, hiszen az ilyen jellegű fegyverzetet még a feketepiacokon is nehézkes beszerezni.

Az al-Núszra Front lényegében az al-Kaida testvérszervezete. A terrorszervezet szunnita, szalafista mudzsáhidek részvételével alakult a szíriai polgárháború idején.


Az elmúlt évtizedek során már nem egyszer merült fel az USA részéről, hogy a Közel-Keleten húzódó, több szálon futó helyi konfliktusokat úgy próbálja a saját előnyére eldönteni, hogy az aktuális régió milíciáit komoly szakképzésben és anyagi támogatásban részesíti. Az ilyen forgatókönyvek eredményeképpen erősödött meg az al-Kaida és az Iszlám Állam korai formációja is.

Részletesen a cikk: 


„Az amerikaiak velünk vannak” címmel rendkívüli interjút készített Jürgen Todenhöfer – az Iszlám Államot legjobban ismerő német újságíró – a szíriai Aleppó mellett az al-Núszra parancsnokával. 
Az interjúból kiderül, hogy a terrorszervezetet az amerikaiak a Washington által támogatott kormányok segítségével látják el fegyverekkel. Ráadásul amerikai kiképzők is jelen vannak Szíriában, akik a terroristáknak megtanítják az új fegyverek és hadfelszerelések használatát.

Az interjút adó Abu al-Ezz kijelentette, arra számítanak, hogy még több korszerű fegyvert kapnak támogatóiktól, amelyek segítségével legyőzhetik a szíriai kormányt. 
Hozzátette: „A harc kemény. A rezsim erős, és Oroszország támogatja”.

Elmondta, az amerikai TOW rakétáknak hála erőegyensúlyba kerültek a „rezsimmel”. „Tankjaink Líbiából érkeztek Törökországon át, de mellette még BM-21-es rakétakilövőket is kaptunk”

 Al-Ezz azt is elmondta, hogy pénzt is kaptak adott katonai célok eléréséért. „500 millió szíriai fontot /mintegy 2,3 millió amerikai dollárt) Szaúd-Arábiától.
Az Al Muszlimijában lévő gyalogsági kiképző iskola elfoglalásáért 1,5 millió dínárt /mintegy 500 000 amerikai dollárt/ kaptunk Kuvaittól, és Szaúd-Arábiától 5 millió dollárt”.

„A pénz nem egyénektől, hanem kormányoktól jött” – tette hozzá. „Izrael most támogat bennünket, mert Izrael háborúban áll Szíriával és a Hezbollahhal” – jelentette ki. 

Azt is elmondta, hogy a Nyugat egyengette Szíriában a dzsihadisták útját Németországból, Franciaországból, Nagy-Britannia, Amerikából „és valamennyi nyugati országból”

Azt is megerősítette, hogy a milicisták az oroszok és amerikaiak között kötött tűzszünetet arra használják, hogy új offenzívát indítsanak. 
Újra rendezték erőiket valamennyi szíriai tartományban. Hangsúlyozta, a Dzsabat al-Núszra nem engedi, hogy humanitárius segítség érje el Aleppó városát. Nyíltan kimondta azt is, hogy az al-Núszra „az al-Kaida része”. 

„A helyzet az, hogy korábban az Iszlám Állammal együtt voltunk, de mivel az Iszlám Államot a nagyhatalmak, mint Amerika politikai érdekei és céljai szerint használták, a csoport eltávolodott elveinktől”.

Forrás: (KSTA, RT) / 888.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT