AZ USA nukleáris háborúba provokálhatja Kínát? - leadja az RT az új Pilger dokumentumfilmet - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

AZ USA nukleáris háborúba provokálhatja Kínát? - leadja az RT az új Pilger dokumentumfilmet

Share This

A nukleáris háború már nem elképzelhetetlen folyamat, amit kiprovokálhat az USA katonai terjeszkedése Kína körül a Csendes-óceánon, mely tisztán a Pekinggel való konfrontációt célozza - állítja John Pilger új dokumentumfilmjében, melynek címe
"Az eljövendő háború Kína ellen"
Az Rt.com és az RTD csatorna leadja a filmet.

  

A BAFTA-győztes újságíró és filmkészítő szerint Peking ambiciózus terjeszkedése a Dél-Kínai - tengeren lévő szigetek visszaszerzésére tulajdonképpen kézenfekvő válasz az USA katonai tevékenységére, amit Kína határainál folytat.
Barack Obama politikája 400 amerikai katonai bázis építését eredményezte a térségben: Guam, a Dél-Kínai-tenger számos pontján, Dél-Koreában és Japánban. Gyakorlatilag körbeveszik Kínát (is).



Ahogy Pilger nevezi: "Ezek együtt egy hurkot képeznek Kína körül, mely hurok rakétákból, hadihajókból és nukleáris fegyverekből áll."



"A Nobel Békedíjas Barack Obama több trilliónyi dollárt dollárt költött nukleáris arzenálra. Trilliónyi jövőbeni dollárt költött az űrben folyó háborúra. És nekünk szükség van egy ellenségre mindehhez a pénzköltéshez és Kína tökéletes ellenség" (Oroszország mellett tegyük hozzá) - mondja James Bradley, a Kína Délibáb szerzője a filmben.

A média kulcsszerepet játszik ennek az eszmének a terjesztésében, amint a "Kínával fenyegetés válik az elsődleges hírré"- de ahogy Pilger is hozzáteszi - arról nem számolnak be, hogy maga Kína van fenyegetés alatt. 

"A lényeg, hogy nem hiszem, hogy bárki szeretne olyan nagyhatalmak között nukleáris háborút vagy egyáltalán bármiféle háborút látni, mint USA és Kína között. De amit most látunk az ennek a terepét teremti meg: potenciális baklövések és véletlen 'balesetek' lehetőségét." - mondja Afshin Rattansi Pilgernek.

A dokumentumfilm tartalmazza Pilger interjúját Daniel R. Russel-lel ( US Assistant Scretary of State), aki szerint "Az amerikai jelenlét a Csencdes-óceánon a partmenti államok többségének részéről teljesen szívesen látott dolog."

(Írta, szerkesztette, fordította:
 SBG Buddha - VilagHelyzete.com
FORRÁS: RT News

JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World
Vésztartaléknak létrehozott FB-oldal: 
Facebook.com/VilagHelyzeteBlog
Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

2 megjegyzés:

  1. az usaban csak lesz akar zsido ero hogy az uzsoras komuves hamisdollaros zsidokat begyujtse es ledaralja mind mint anno a romanovokat

    VálaszTörlés
  2. a zsidokat akik bizonyithatoan nem asszimilalodtak hanem csak a zsido vilaguralmi rendszer csicskai mind osszegyujteni es egy helyre szallitani az usaban ellenorzes alatt tartott kulon eletre egyke gyerek mellett az is csak.

    VálaszTörlés

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT