Soros György sötét világot vázol: 2017-re az EU "az összeomlás szélére" jut. Ha az mondja, aki a terv részese...,komolyan kell venni - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Soros György sötét világot vázol: 2017-re az EU "az összeomlás szélére" jut. Ha az mondja, aki a terv részese...,komolyan kell venni

Share This

A háttérhatalomhoz tartozó milliárdos üzletember szerint a választók tömegesen fordulnak majd el a mainstream politikai pártoktól, mert az emberek úgy érzik, becsapták őket és "az elit ellopta a demokráciát". Ez pedig végzetes lehet az Európai Unió számára.

Az Express beszámolója szerint a nagy befolyással bíró 86 éves üzletember a következőképpen látja a világ mai helyzetét:

"A nyílt társadalmak válságban vannak, és a különböző zárt társadalmi formák - a fasiszta diktatúráktól a maffiaállamokig - felemelkedése zajlik."

Soros szerint ennek az az oka, hogy a jelenlegi politikai vezetők cserbenhagyták a választókat, akik kiábrándultak a kapitalizmus és a demokrácia jelenlegi formáiból:

"Egész egyszerűen sok ember úgy érezte, hogy az elitek ellopták a demokráciájukat."


A milliárdos ezért a szabályozatlan globális piac létrejöttét és a kormányzatok arra való képtelenségét okolta, hogy megfelelően újra tudják osztani az anyagi javakat.


Az Európai Unióval kapcsolatban csalódottan megjegyezte, hogy a 2008-as gazdasági válság után az eredetileg egyenlő viszonyokra épülő szövetség "hitelezők és adósok" szekértáboraira szakadt, ami "se nem önkéntes, se nem egyenlő".

Soros Németországot tette a mostani helyzet fő felelősévé, mivel szerinte az ottani vezetés "egy szűken értelmezett önérdeket" szolgál azok kárára, akik függnek tőlük. Angela Merkel német kancellárt külön kiemelte, mint olyan személyt, aki megakadályozta, hogy a piaci krízisre közös európai megoldás születhessen.

"Ez egy dezintegrációs folyamat kezdete volt", ami az EU "fokozódó működésképtelenségéhez" vezetett" - írta a milliárdos, aki szerint "ezért van most válságban a demokrácia".

Donald Trump, megválasztott amerikai elnököt a nagy spekuláns sommásan "csalónak és leendő diktátornak" titulálta, akitől nem vár semmi jót.

Soros szerint az unió fokozatosan orosz befolyás alá kerül, amit szerinte mi sem mutat jobban, mint hogy a jövő évi francia elnökválasztás két legesélyesebb jelöltje "közel áll Putyinhoz és kész mindenben a kedvére tenni".

A milliárdos szerint 2017-re az EU "az összeomlás szélére" jut, ezt a folyamatot pedig a Szovjetunió felbomlásához hasonlította.

Forrás: Express.uk / Alfahír

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT