Sorsdöntő és rendkívül jelentőségteljes beszédet mondott Donald Trump az ENSZ-ben - Szuverenitás-terrorizmus, de több országot is megfenyegetett - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Sorsdöntő és rendkívül jelentőségteljes beszédet mondott Donald Trump az ENSZ-ben - Szuverenitás-terrorizmus, de több országot is megfenyegetett

Share This

Sorsdöntő és rendkívül jelentőségteljes beszédet mondott Donald Trump az ENSZ-ben. Ez volt a legelső felszólalása. 
A nemzetek szuverenitása, a terrorizmus legyőzése, Észak-Korea, Venezuela, Irán és Szíria is szóba került az amerikai elnök beszédében. Észak-Korea teljes lerombolása újra szóba került.
Az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában első ízben felszólaló amerikai elnök, aki korábban "tűzzel-vassal" fenyegette meg a sorozatos kísérleti atomrobbantásokat és ballisztikusrakéta-kísérleteket végrehajtó Phenjant, leszögezte:
Kim Dzsong un észak-koreai vezetőnek az atomfegyverek után folytatott vakmerő hajszája az egész világot felmérhetetlen emberi veszteségekkel fenyegeti.

"A rakétás ember öngyilkos küldetésbe hajszolja magát és a rendszerét" – mondta Trump a phenjani vezetőre utalva. 


Az Egyesült Államokról szólva hozzátette:
"Ha meg kell védenünk magunkat vagy szövetségeseinket, nem lesz más választásunk, mint teljesen lerombolni Észak-Koreát."
Ugyanakkor az amerikai elnök megköszönte Oroszországnak és Kínának, hogy csatlakoztak az új, Észak-Korea ellen irányuló szankciók megvitatásához az ENSZ BT-ben, melyeket az amerikai fél kezdeményezett.

Trump ismételten "szégyenletesnek" nevezte az általa "korrupt diktatúrának" nevezett Iránnal a hat nagyhatalom által 2015-ben megkötött szerződést, amelynek értelmében a gazdaságát sújtó szankciók fokozatos feloldásáért cserébe Teherán polgári célokra korlátozza atomprogramját.
Felszólította a tagállamokat, hogy egyesüljenek az iráni atomprogram leállítása, és a világszerte erőszakcselekményeket végrehajtó "vesztes terroristák" megfutamítása érdekében.


Az amerikai elnök beszédében megismételte azt a szándékát, hogy országa külpolitikáját – az "Amerika az első" választási jelszóhoz hűen – az Egyesült Államok érdekeihez igazítja.

"Az Egyesült Államok elnökeként mindig Amerikát fogom az első helyre helyezni."

Trump szólt a nemzetállamok szuverenitásáról is: "harmóniát és baráti kapcsolatokat akarunk, nem konfliktust és küzdelmet. (...)
"Az ENSZ sikere a tagállamok független erejétől függ."
Trump azt tanácsolta az ENSZ-ben megjelent országok vezetőinek, hogy – hozzá hasonlóan – mindenki helyezze első helyre a saját országa érdekeit.
"Minden felelős állami vezetőnek kötelessége a saját polgáraik szolgálata" – mondta Trump, aki beszédében több alkalommal is hangsúlyozta az államok szuverenitásának elvét.

"Az Egyesült Államok a jövőben is nagy barátja marad a világnak, és mindenekelőtt a szövetségeseinek" - ígérte Donald Trump.
Hozzátette azonban, hogy senki sem köthet vele olyan egyoldalú szerződést, amely révén az Egyesült Államok viszonzásul semmit sem kap. Trump arról is szólt, hogy a szabadkereskedelmi szerződések tönkretették az amerikai gazdaságot és a munkásokat.

"Ezért most a nemzetállamok felébresztését kérjük (...) az amerikai középosztály többé nem lesz elfeledve!"

Az amerikai elnök bírálta a Venezuelában a "szocialista diktatúra" alatt kialakult "elfogadhatatlan helyzetet". 

"Nem maradhatunk tétlenek. Szomszédos országként és felelős barátként célt kell felmutatnunk" a venezuelaiak számára: " visszaszerezni a szabadságukat, sínre tenni az országot és visszanyerni a demokráciát" - hangsúlyozta.

Szíria kapcsán az elnök kijelentette: Washington a harci cselekmények kiszélesedésének megakadályozására, valamint a politikai rendezésre törekszik Szíriában. Ugyanakkor megjegyezte:
"Meg fogjuk állítani a radikális iszlám terrorizmust, mert nem engedhetjük meg, hogy az darabokra tépje nemzetünket és a világot!"
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT