Az orosz gazdaság Putyin óta: Az életminőség megháromszorozódott, a külföldi adósság 75%-kal csökkent! Oroszország a legnagyobb aranyfelvásárló a világon! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az orosz gazdaság Putyin óta: Az életminőség megháromszorozódott, a külföldi adósság 75%-kal csökkent! Oroszország a legnagyobb aranyfelvásárló a világon!

Share This

Az orosz gazdaság Putyin óta: Az életminőség megháromszorozódott, a külföldi adósság 75%-kal csökkent! Oroszország a világ legnagyobb aranyfelvásárlójává vált!

Vlagyimir Putyint 2000-ben választották először elnökké. Nézzük meg, azóta hogyan alakult át az orosz gazdaság a számok tükrében!

Putyin megválasztását megelőzően Oroszországban az egy főre jutó GDP 9.889 dollár volt. Ez a szám 2017-re majdnem megduplázódott, és most már elérte a 27 900 dollárt.

Oroszországban a legmagasabb egy főre jutó GDP a BRICS országai között, a következő legmagasabb Kína is 'csak' 16.624 dollárral rendelkezik.

A PPP = vásárlóerő-paritás figyelembe veszi az országok viszonylagos költségeit és az országok inflációs rátáját, hogy összehasonlíthassa az életszínvonalat a különböző nemzetek között.

Az átlagos nominális havi bér közel 11-szeresére nőtt a 61-ről és 652 dollárra.
A munkanélküliség 13 százalékról 5,2 százalékra csökkent. A nyugdíjak ugyanabban az időszakban több mint 1000 százalékkal nőttek a 20 dollárról 221 dollárra.

Oroszország a világ hatodik legnagyobb gazdasága a vásárlóerő-paritás (PPP) tekintetében a jelenlegi 4ezer milliárd dolláros értékével.

Ez az érték 1999-ben csak 620 milliárd volt. (ma 4ezer milliárd)

Az inflációs ráta a korábbi 36,5%-ról, mára 2,5%-ra csökkent.
Míg 2000-ben Oroszországnak 12 milliárd dollár tartaléka volt, mára ez az érték 18 év alatt 356 milliárd dollárra növekedett! 

Oroszország adóssága mára a GDP 17,4%-át teszi ki.



Az orosz aranytartalékok 2000 óta több mint 500 százalékkal nőttek. A Központi Bank of Russia (CBR) decemberben 9,3 tonna aranyat vett tartalékba, így a teljes éves állomány 1,838,211 tonna, amely meghaladja a 76 milliárd dollár értéket .
A Világ Arany Tanácsa azt mutatja, hogy Oroszország a legnagyobb aranyvásárló és a világ harmadik legnagyobb gyártója, a Központi Bank pedig a belföldi bányászoktól a kereskedelmi bankokon keresztül vásárol.

Míg az orosz gazdaságot továbbra is az olaj- és gázbevételek dominálják, mezőgazdasága az utóbbi években fellendült.
Az orosz mezőgazdasági termelők a 2017-es mezőgazdasági év során termelték a legmagasabb termésüket, megszüntetve a 40 éves szovjet rekordot, és több mint 130 millió tonna betakarítást szereztek.


2016-ban Oroszország lett a világ vezetője a búza 
exportjában. A 2000-es évek eleje óta a világbúza piacának orosz részesedése megnégyszereződött, 4-ről 16 százalékra.

Bár a mezőgazdaság még messze az energiaszektor mögött maradt, túlszárnyalta a fegyvereladást, és az ország második legnagyobb exportja lett.

Oroszország 2002-ben vette kezdetét a gabona exportálására, és több mint hét millió tonnát értékesített. 2017-ben Oroszország 45 millió tonnát akart eladni - ez több mint 600 százalékos növekedést jelent.


Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT