Az USA orwelli abszurditása: A Pentagon vezetője szerint USA azért támogatja a Jemen elleni szaúdi háborút, hogy csökkentse a civil áldozatok számát! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Az USA orwelli abszurditása: A Pentagon vezetője szerint USA azért támogatja a Jemen elleni szaúdi háborút, hogy csökkentse a civil áldozatok számát!

Share This

James Mattis, a Pentagon vezetője elmondta:
Az USA azért támogatja a Jemen elleni szaúdi háborút, hogy csökkentse a civil áldozatok számát! 


Az alábbi cikk és a világban tapasztalható események okán azonnal Orwell államának jelmondata jutott eszembe (SBG Buddha - VilagHelyzete megj)
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Strength


„Amikor a háború a béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság az erő.” 

Három éve folyik az USA és Szaúd-Arábia háborúja, amelynek következtében Jemen a földkerekség legszörnyűbb humanitariánus katasztrófájává vált.

James Mattis amerikai hadügyminiszter azzal védte meg az amerikai katonai támogatást a Jement bombázó,Szaúd-Arábia által vezetett koalíciónak, hogy az segít a civil áldozatok számát korlátozni és a konfliktust „tárgyalásos úton való” végéhez siettetni.


Ezt Mattis egy sajtókonferencián mondta, hozzátéve: ha az USA ezt a segítségét korlátozza, az csak rosszabbá teszi a humanitariánus válságot.

Egy percre eszükbe sem jut, hogy a humanitárius válságot, szenvedést, halált és éhezést éppen az USA közvetlen háborúi, vagy az általa támogatott diktatúrák és terrorállamok (mint Szaúd-Arábia) okozzák? 

Mattis kitért Iránra is, amelyet „felbátorítana”, ha az USA beszüntetné a Szaúd-Arábiának nyújtott hadi támogatását.

Mattis egy olyan, szenátusbeli törvénytervezettel kapcsolatban beszélt, amely azt szeretné, ha hazarendelnék a jemeni háborúban segítséget nyújtó amerikai erőket.


Bernie Sanders és a republikánus Mike Lee szenátor ugyanis most kétpárti törvénytervezetet terjesztett be, hogy megszüntessék Amerika részvételét a háborúban.

Sandersék törvénytervezete idézi az 1973-as háborús felhatalmazási határozatot, amely a kongresszusnak felügyeletet biztosít a végrehajtó hatalom által viselt háborúk ügyében. 

A szenátor hivatala hangsúlyozta: a törvénytervezet történelmi jelentőségű, mert az most a szenátus történetében az első alkalommal, szavazást fog kikényszeríteni arról, hogy az amerikai haderőt visszavonják egy nem engedélyezett háborúból.
Sanders hangsúlyozta, hogy a kongresszus nem hirdetett háborút és nem is engedélyezte azt, hogy katonai erő vegyen részt e konfliktusban.


Hozzátette: az Egyesült Államok katonai jelenléte Jemenben alkotmányellenes, azt nem engedélyezték, és hogy az amerikai hadseregnek be kell fejeznie a szaúdi koalíció támogatását.

2015 márciusa óta az Egyesült Államok Szaúd-Arábiát segítette abban, hogy szünet nélküli bombázási kampányt folytasson Jemenben és ott az országot megbénító blokádot kényszerítsen ki.
Washington a Jemenben lévő huszi lázadók leverésének segítségére több milliárd dollár értékű fegyvert adott el Szaúd-Arábiának, és azokat válogatás nélkül vetették be a Közel-Kelet eme legszegényebb országa civil területei ellen. 


Az USA ráadásul közvetlen szerepet játszott a háborúban:
üzemanyaggal tölti fel a szaúdi hadigépeket, katonai hírszerzést nyújt Rijadnak és segíti a blokád fenntartását, sőt amerikai katonatiszteket küldött a szaúdi hadi irányítás és a hadműveleti irányítóközpont támogatására.

A háború a világ legnagyobb humanitariánus válságát robbantotta ki, jemeni emberek tízezreinek halálát okozva, milliókat sodorva az éhhalál szélére és a történelem legnagyobb kolerafertőzését kiváltva.

A törvénytervezetet Utah állam konzervatív republikánus szenátora, Mike Lee támogatja és mindketten hangsúlyozták, abban semmi pártjelleg nincs. Hanem alkotmányos elv. Sanders elmondta, a háborút Obama elnöksége idején kezdték és azt Trump elnöksége alatt csak fokozták.

Forrás: RT News / The Intercept.com


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT