Malajzia is ki akarja aknázni a világ legnagyobb projektje, a Kínai Selyemút ('Egy övezet, egy út') példátlan lehetőségeit - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Malajzia is ki akarja aknázni a világ legnagyobb projektje, a Kínai Selyemút ('Egy övezet, egy út') példátlan lehetőségeit

Share This


"Malajzia új kormánya továbbra is “baráti” kapcsolatot szeretne ápolni Kínával és ki akarja aknázni a 21. századi Selyemút létrehozására irányuló kezdeményezés összes lehetőségét:"
közölte Mahathir Mohamad, új maláj miniszterelnök.

“Kisebb ország vagyunk és kifogásoljuk-e vagy sem, de Kína tovább fog haladni az 'Egy övezet, egy út'-tal”mondta Mahathir a japán National Press Clubnak, Tokióban az első külföldi látogatása során.
“De meg kell győződnünk arról, hogy a kezdeményezés nem kizárólagosan Kínát szolgálja, és hogy más államok ugyanúgy kihasználhatják majd.” – tette hozzá.
Az „Egy övezet, egy út” kezdeményezésben a stratégiailag elhelyezkedő délkelet-ázsiai nemzetek (némi fenntartással) a kínai befektetések beáramlását látják és az utóbbi években egyre inkább függenek Pekingtől.

Olyan országok, mint Laosz és Kambodzsa üdvözlik a kínai pénzeket a földtulajdon és a fejlesztési jogokért cserébe.

Malajzia előző kormánya is nagymértékben támaszkodott a kínai hitelekre.
A hivatalba lépés óta azonban Mahathir új elnök megígérte, hogy a hitelek csökkentésével és a kínai támogatású projektek felülvizsgálatával újra egyensúlyba hozza majd ezt a kínai-maláj kapcsolatot.
“Malájziában a korábbi vezető szerette a nagy projekteket és a nagy összegű kölcsönöket, melyeket nem tudtunk fenntartani vagy visszafizetni” – mondta Mahathir, utalva Najib Razak korábbi miniszterelnökre, akit a májusi választáson leváltottak.
A pénz kölcsönzése “volt a módja annak, hogy barátok legyünk Kínával” – tette hozzá, de azt mondta, hogy az új kormány “jó kereskedelmi partnerként” akar inkább kapcsolatot teremteni. Mivel Malajzia 1974-ben diplomáciai kapcsolatokat létesített Kínával, a két ország “jó viszonyban áll egymással”, mondta.

“Nagy ország és nekünk is foglalkoznunk kell velük, tetszik-e, vagy nem.
Forrás: Asia.Nikkei.com

Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív Hírek Cikkek:

Asia Times: "Hogyan ad Szingapúr, Astana és Szentpétervár ízelítőt egy új világrendből", miközben a nyugati média teljesen elhallgatja a valós folyamatokat

Az APEC-csúcs megmutatta az USA eltűnőben lévő befolyását Ázsiában - Kína a gazdaságba fektet, míg az USA a háborúba és fenyegetőzésbe

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT