Nevezzük nevén a "globális elit" szervezeti körvonalait, a háttérhatalmat és a "Deep State" mélyállamot! - Fricz Tamás - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Nevezzük nevén a "globális elit" szervezeti körvonalait, a háttérhatalmat és a "Deep State" mélyállamot! - Fricz Tamás

Share This
Örülök, hogy ennyi év alternatív média, VilagHelyzete cikkek és nem kevés ébresztő tevékenység után egyre inkább kezd a főáramú újságírásban is megjelenni az igazság és azon összefüggések, amikre sokan éveken át csak legyintettek, el sem hitték létezését, nemhogy tudtak volna bármit is annak működéséről, kevésbé vagy maximálisan titkos szervezeteiről, bábjairól, eszközeiről. De ha lassan is, előbb-utóbb felszínre tör az igazság.

Ha valakit érdekel és létezik, hogy nem hallott róla, a
VilagHelyzete 755db és az Alternatív Hírek eddigi 658 db cikkében megtalálja a választ, amit igyekeztem 2011 óta leírni. (SBG Buddha - VilagHelyzete)


Fricz Tamás írása: 
A GLOBÁLIS ELIT SZERVEZETI KÖRVONALAI
"Nem illik erről írni. Hiszen a liberális fősodor szerint olyan, hogy globális elit, nincs is. Nincs jelen például az ENSZ vezetői köreiben sem, nincs köze a Soros-hálózatnak a most készülő, úgynevezett migrációs kompakthoz sem, amely a migrációt természetes, hasznos és rendkívül pozitív jelenségnek írja le, s emberi joggá kívánja formálni.

Ha csak önmagában a „globális elitről”, „pénzügyi háttérhatalomról” vagy „mélyállamról” (ez utóbbi fogalom, a deep state az Egyesült Államokban terjedt el) beszélünk, a fősodor csak legyint egyet, s annyit mond: mi az a globális elit?

Nos, erre érdemes válaszolni. Azért, mert századunk kulcskérdése, hogy fogalmilag, szociológiai, politológiai, társadalomtudományi eszközökkel meg tudjuk ragadni ennek a körnek a létezési formáit. Annál is inkább, mert a globális elitkörök elérkezettnek látják az időt arra, hogy megvalósítsák a világkormányzással és a multikulturális, kozmopolita világtársadalommal kapcsolatos elképzeléseiket.

Ennek a koncepciónak része a nemzetállamok, illetve a nemzeti szuverenitás felbomlasztása, az Európai Egyesült Államok létrehozása, a család, a vallás és a hagyományos intézmények felolvasztása, jelentéktelenítése, az egyén mindenek fölé helyezése a közösségekkel szemben.

S végül a legfrissebb, de egyben a legárulkodóbb jel Európa migránsokkal való elárasztása, egyfajta népességcsere és -keveredés, melynek végeredményeként Európa egy kevert fajú, kultúrájában és szellemiségében identitását elvesztő kontinenssé válik.




Hogyan épül fel a globális elit?

Ezt a világot alapvetően a pénz építette fel és a pénz tartja össze. Vezetőit nem választják, hanem kiválasztják, illetve delegálják. A mögötte álló vagyonok öröklődnek és oszthatatlanok.

Működési elvét tehát nem a demokrácia – ahhoz semmi köze sincs –, hanem a piaci logika határozza meg. Leginkább egy multinacionális gigacéghez hasonlíthatnánk, ahol a cél a tulajdonosok minél nagyobb haszonszerzése.

A globális elitokrácia – nevezzük így – szervezeti felépítése három szintre tagolódik:
1. a tulajdonosok (ez a legfontosabb szint),
2. a menedzserek (a stratégiai döntéshozók szintje)
3. az operatív irányítók (alsóbb szintek vezetői).

A meghatározó tulajdonosi réteg mintegy háromszáz bankárdinasztiából áll, akik egyes becslések szerint (Oxfam, Forbes, Credit Suisse) a világ összes vagyonának 90 százalékát a kezükben tartják, sőt a világ nyolc leggazdagabb emberének a tulajdona a teljes népesség nagyobbik felének, 3,5 milliárd embernek a vagyonával egyezik meg (lásd a témáról David Rothkopf: Superclass című, 2008-ban megjelent könyvét).

E bankárdinasztiák osztatlan vagyona felbecsülhetetlen, de közülük is a legnagyobb a Rothschild család.

Köztudomású, hogy a kezükben van az 1913 decembere óta magántulajdonban működő amerikai jegybank, a Federal Reserve.

Itt jegyzendő meg, hogy Soros György messze nem tartozik a leggazdagabb dinasztiavezetők közé, róla azt érdemes tudni, hogy az első, Quantum nevű befektetési alapjában a Rothschildok szereztek részesedést, illetve Soros a Goldschmidt családdal is szoros üzleti-tulajdoni kapcsolatokat ápol.

A második szinten helyezkednek el a menedzserek, akik a stratégiai irányítást végzik, természetesen a tulajdonosok engedélyével és jóváhagyásával. A menedzserek a vezető globális intézményeket irányítják, amelyek az utóbbi száz évben alakultak meg.

Tevékenységükről keveset lehet tudni, mert tárgyalásaik, megbeszéléseik döntő részben titkosak. Az egyik legkorábbi ilyen intézmény az 1919-ben alakult brit Királyi Külügyi Intézet (Royal Institute of International Affairs), majd a Külkapcsolatok Tanácsa (Council of Foreign Affairs), mely 1921-ben jött létre, és eleinte Rothschild-kezekben volt, ám később a Rockefeller klán vette át az irányítását; 1922 óta ők adják ki a Foreign Affairs nevű folyóiratot, amely igen nagy tekintélynek örvend.

Ez a tekintély nem annyira tudományos, mint inkább politikai, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy ami a lapban megjelenik, annak iránymutató ereje van. Soros György is tagja a tanácsnak, s ő volt az, aki 2007-ben létrehozta az Európai Külkapcsolatok Tanácsát (melynek igen erős befolyása van az unió működésére).



A Bilderberg-csoport 1954-ben jött létre, azóta évente üléseznek szigorú titoktartás mellett. David Rockefeller (aki nemrég halt meg 101 évesen) kezdeményezésére jött létre 1973-ban a Trilaterális Bizottság, amelyet a világ árnyékkormányának is hívnak, céljuk egy békés globális rend létrehozása „az egy világ tere” koncepció kereteiben. Megemlítendő a 300-ak Bizottsága (Committee of 300), a Tavistock Institute és még lehetne folytatni a sort.

A harmadik szinten helyezkednek el az operatív irányítók, akik az egyes politikai, gazdasági, médiabeli, kulturális és tudományos intézményeket vezetik a menedzserek ellenőrzése mellett.

Ilyen politikai intézmény az ENSZ, amelynek élére nem véletlenül került António Guterres; ilyen gigaszervezet az Európai Unió, amelyet a globális elitnek teljes mértékben elkötelezett – pontosabban alávetett – testület irányít;
- ilyen az Európa Tanács és az annak égisze alatt működő Velencei Bizottság;
- s ilyenek az egyes államok vezetői, mint például Angela Merkel, Emmanuel Macron, Justin Trudeau, a most „megválasztott” Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és még sorolhatnánk.


A gazdasági intézmények között megemlítendő a Kereskedelmi Világszervezet (WTO), az IMF Valutaalap és a Világbank, a svájci Nemzetközi Fizetések Bankja, az Európai Központi Bank, a FED, a nemzetközi hitelminősítők, a G20-ak és a G7-ek (leszámítva Donald Trump Amerikáját).


Ezenkívül a kultúra, a tudomány és a média nagy intézményeit lehetne sorolni, kiemelve meghatározó egyetemeket, médiabirodalmakat
(az Egyesült Államokban például hat nagy tulajdonosi kör tartja a kezében a médiavilágot, ebből öt elkötelezett a globális elitokrácia mellett)
, kulturális központokat (lásd Hollywood) és civil szerveződéseket.


Terjedelem hiányában a további felsorolástól most eltekintenék, arra utalva: ezeknek a félig nemzetközi, félig nemzeti intézményeknek az élén olyan tesztelt emberek állnak, akik teljes mértékben azonosulnak a globális elitokrácia világot átalakítani kívánó célkitűzéseivel.
Ennek legékesebb és legaktuálisabb példája a globalizmushívő, jellegzetes uniós bürokrata, Federica Maria Mogherini bizottsági alelnök elszólása, aki nem mást mondott a napokban, mint hogy a migráció életbevágóan fontos az Európai Unió számára…

Az lehet, hogy a migráció valóban fontos az uniós bürokrácia és a mögötte álló globális elitokrácia számára. De akik hisznek az európai és a nemzeti hagyományokban, a kereszténység kulturális, erkölcsi és magatartási szabályozó erejében, azok számára az az életbevágóan fontos, hogy Mogherini és a mögötte állók ne érjék el a céljaikat.

Ezért kell néven nevezni őket. Mert akkor már tudjuk, kivel állunk szemben, és úgy csak könnyebb."


Forrás: Fricz Tamás
Kapcsolódó további VilagHelyzete Cikkek:
✔ Ha tudod az igazságot, jobban érted majd mi zajlik most - Aaron Russo a leghitelesebb forrás

✔ A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A BOLSEVIK FORRADALOM OROSZORSZÁGBAN 1917-ben szintén FEDERAL RESERVE PROJEKT VOLT

✔ A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A FED 2,420,937.4 tonna aranyat lopott össze és irányította a történelmet


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)


◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT