"Európa kiteszi magát a megtorló válaszlépéseknek, amennyiben megengedi, hogy amerikai rakétákat telepítsenek területére" - figyelmeztetett Oroszország. - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

"Európa kiteszi magát a megtorló válaszlépéseknek, amennyiben megengedi, hogy amerikai rakétákat telepítsenek területére" - figyelmeztetett Oroszország.

Share This

"Európa kiteszi magát a megtorló válaszlépéseknek, amennyiben megengedi, hogy amerikai rakétákat telepítsenek területére" - figyelmeztetett Oroszország.

Európaiak kerülhetnek kereszttűzbe bármilyen USA és Oroszország közötti konfliktus esetén, ha megengedik, hogy amerikai rakétákat telepítsenek területükre. De nincs valós ok, hogy ekkora kockázatnak tegyék ki magukat" - mondta Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök körvonalazott egy forgatókönyvet, mely szituációban az USA kilépne az 1989-ban életbe lépett Középhatótávolságú Nukleáris megállapodásból (INF) és úgy dönt, hogy nukleáris rakétákat fog telepíteni Oroszország ajtajába.

Ha ők ide telepítik a rakétáikat, természetesen nekünk is hasonló módon kell reagálnunk." - nyilatkozta szerdán Putyin az olasz elnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy
Az európai nemzetek megérthetnék, hogy ezzel kiteszik saját területeiket egy lehetséges viszontválasz támadás fenyegetésének. Nem is értem, miért tennénk ki Európát ekkora súlyos veszélynek."

De szeretném megismételni, ez nem a mi döntésünk és mi nem akarjuk ezt!" - mondta Putyin. 

Oroszország kénytelen lesz célba venni azokat az európai országokat, amelyek amerikai közepes és rövid hatótávolságú rakétákat fogadnak majd be azután, hogy az Egyesült Államok felmondja ennek a fegyverkategóriának a megsemmisítéséről megkötött, úgynevezett INF-egyezményt." - erre Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztetett szerda este az olasz vendégével, Giuseppe Conte olasz kormányfővel közös moszkvai sajtóértekezletén.
Kijelentette, hogy Moszkva számára nem volt meglepetés a szerződés felmondásának bejelentése, mert az amerikai kongresszus által elfogadott költségvetés hatalmas összegeket tartalmaz a közepes és rövid hatótávolságú rakéták fejlesztésére.

Elmondta azt is, hogy Moszkva és Róma tanulmányozzák annak lehetőségét, hogy miként lehetne Olaszországot csatlakoztatni a Török Áramlat nevű földgázvezetékhez, valamint hogy az orosz gázt Európába déli útvonalon elvezető csővezetékeket építsenek ki.

Conte kijelentette, hogy mielőbb véget kellene vetni az oroszok ellen bevezetett uniós gazdasági szankcióknak.

Románia egyébként nemrég épp Patriot rakétavédelmi rendszert vásárolt az Egyesült Államoktól összesen 4 milliárd dollárért. De az amerikaiak kedvéért rakétavédelmi rendszert is telepítettek Romániába.

Forrás: RT News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT