A Kuba elleni blokád feloldására szavazott a világ az ENSZ-ben - Ellene egyedül az USA és Izrael szavazott - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

A Kuba elleni blokád feloldására szavazott a világ az ENSZ-ben - Ellene egyedül az USA és Izrael szavazott

Share This

Az ENSZ tagállamai 189-2 arányban elítélték az Egyesült Államok Kuba ellen közel hatvan éve fennálló blokádját.
Izrael volt az egyetlen ország, amely az Egyesült Államok mellé állt és csak ők ketten szavaztak a gazdasági blokád fenntartása mellett.

1992 óta szavaznak az ENSZ Közgyűlésében az Egyesült Államok 1962 óta fennálló blokádjáról, ami mellett minden évben szinte csak az Egyesült Államok teszi le a voksát.

Egy szerda éjjeli Twitter-üzenetben az Egyesült Államok ENSZ-beli küldöttsége így fordult a tagállamokhoz:

Kuba minden évben erőltet egy határozattervezetet, ami a kubai szegénységért, elnyomásért és szabadságkorlátozásért az Egyesült Államokat hibáztatja. Holnap az ENSZ hallani fogja a mi álláspontunkat erről, és az országoknak Kuba és az Egyesült Államok között kell választaniuk. Ki fog mellettünk szavazni?”

Az USA totális pofáraesése: Az egész világ a Kuba elleni szankciók feloldására szavazott. Egyedül Izrael támogatta Washingtont
Csütörtök reggel megkapták a választ, amikor a testület közel egyhangúlag, 189-2 arányban a blokád megszüntetésére szavazott, ami a közel hat évtizednyi fennállása óta 933 milliárd dollárnyi kárt okozott Kubának.

A tagországok egyúttal elutasították az Egyesült Államok a határozattervezethez benyújtott mind a nyolc kiegészítő javaslatát is, amelyekben az állt, hogy a blokádot azért kell folytatni, mert Kubában feltételezhetően „súlyosan sérül az információkhoz és a szabadsághoz való hozzáférés”, illetve „nincsenek nők a legfontosabb döntéshozó testületekben”.


A szavazáson senki sem tartózkodott.
A szavazás előtt a testülethez intézett beszédében Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter a blokádot „agresszív lépésnek és a nemzetközi békét és rendet sértő gazdasági háborúnak” nevezte.

A miniszter hozzátette, hogy "Washington akadályozza Kubát önrendelkezése gyakorlásában, és „megsérti a kereskedelem általánosan elfogadott szabályait és a szabad hajózás jogát”.

2017-ben minden százezer emberből 224 azért halt meg Kubában, mert a blokád korlátozza a szigetország hozzáférését a megfelelő gyógyszerekhez és kezelésekhez, mondta a külügyminiszter.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is „igazságtalannak” nevezte a blokádot.


Miközben Donald Trump kormánya 2017-es hivatalba lépése óta egyre ellenségesebb Kubával szemben, ami miatt a gazdasági tranzakciók nehezebbé váltak Kuba számára, az Európai Unió tavaly támogatóbban lépett fel a karibi szigetországgal szemben, és megállapodott vele, hogy 2030-ig növelik az egymással való kereskedelmet.
Forrás: Latin-Amerika.hu

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. "A tagországok egyúttal elutasították az Egyesült Államok a határozattervezethez benyújtott mind a nyolc kiegészítő javaslatát is, amelyekben az állt, hogy a blokádot azért kell folytatni, mert Kubában feltételezhetően „súlyosan sérül az információkhoz és a szabadsághoz való hozzáférés”, illetve „nincsenek nők a legfontosabb döntéshozó testületekben”.
    -nos ez igaz az usara és szaúd-arábára is.. várjuk az usa szankciós javaslatait... de mellesleg "feltételezhetően" iraknak voltak tömegpusztító fegyverei... trump= bush... így harcol ellene, hogy a klán tagjait pozícióba helyezi...

    VálaszTörlés

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT