2016. szeptember 16., péntek

Putyin interjút adott a Bloomberg-nek és az 'őrült vádakra' is válaszolt, hogy Oroszország a Baltikumot fenyegetnéVlagyimir Putyin interjút adott a Bloomberg Businesweek hetilapnak. Az orosz elnök válaszolt arra is, hogy Oroszországnak szándékában áll-e földrajzilag is kiterjeszteni befolyását. Úgy vélem, hogy minden olyan józan gondolkodású személy, aki komolyan foglalkozik a politikával tudatában van annak, hogy tiszta őrültség az orosz veszedelemről beszélni, például a balti országokkal kapcsolatban.

Tényleg nekimenjünk a NATO-nak? Hány ember él a NATO tagországokban? Kb. 600 millió. Igaz? Oroszországnak pedig van 146 millió lakosa. Az, hogy mi vagyunk a legnagyobb atomhatalom, az tény. De el bírja valaki egyáltalán képzelni, hogy a balti országokat atomfegyverek bevetésével fogjuk elfoglalni? 
Milyen őrült gondolkodás ez? 
Ez az elsődleges szempont, de nem is a legfontosabb.”

A Krím-félszigettel kapcsolatban feltett kérdésre így válaszolt:

Mély meggyőződésünk, hogy nem cselekedhetünk a nép akaratával szemben. A nép akaratával szemben semmit nem lehet tenni. És néhány partnerünk ezt nem tudja felfogni. Amikor a Krím szóba jön, valahogy kihagy az emlékezőtehetségük, és nem veszik tudomásul, hogy az ott élő emberek 70 százaléka orosz nemzetiségű. A többiek úgy beszélnek oroszul, mintha az lenne az anyanyelvük. Ők azok, akik akarták, hogy földjük Oroszországhoz tartozzék. 

Ez az, amit a Nyugat egyszerűen megpróbál meg nem látni… 

Ez az egész így egy politikai játszma. Ha biztosítékot akarnak, akkor kijelenthetem, hogy Oroszország együttműködésre irányuló, teljesen békés külpolitikát folytat és kíván továbbra is folytatni.”Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

VilagHelyzete 10 másodperces COUB-videók

VilagHelyzete Flickr Képalbum

Illuminati szexuális erőszaktevők és bűnöző bábok

Translate This Blog