A CIA kémkedéseiről és beavatkozásairól szóló legnagyobb leleplezést tette most közzé a Wikileaks! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

A CIA kémkedéseiről és beavatkozásairól szóló legnagyobb leleplezést tette most közzé a Wikileaks!

Share This


Szerda délután 2 óra után tette közzé a WikiLeaks a CIA kiber-kémkedéséről szóló titkos dokumentumait.
Az összesen 8000 dokumentumot Vault 7 elnevezés alatt gyűjtötték csokorba. A szivárogtatás első, szerdai része a „Nulladik év” nevet kapta.

A CIA tevékenységi köre olyan mértékű, hogy hackerei 2016-ban több programsort írtak, mint ami a Facebook üzemeltetéséhez szükséges. A Vault 7 adatainak eddig csak mintegy 1%-át hozta nyilvánosságra, de már ez is igen nagy idegességet és nyugtalanságot váltott ki Washingtonban. 

Az RT News (maszatolás helyett) tömören és lényegre törően szedi 7 pontba a lényeget.  Egyben kiemelik, hogy minden idők legnagyobb ilyen jellegű kiszivárogtatott adatmennyiségéről van szó.  A legfontosabb pontok:

1. IDEGEN ZÁSZLÓ ALATT

A leginkább irritáló leleplezések egyike az, hogy a CIA a kibertámadásokat idegen zászló alatt hajtotta végre, azaz úgy, mintha a tettes Oroszország vagy más ország lenne. (Megjegyzés: ez az aspektus hiányzik leginkább a természetesen nagyon szabad fősodratú nyugati médiabeszámolókból.)

2. FRANKFURT

A WikiLeaks-ben nyilvánosságra hozott titkos CIA-dokumentumokból látható, hogy az amerikai titkosszolgálat nyilvánvalóan Frankurtban fedett bázist működtet az európai, közel-keleti és afrikai hekker-műveleteihez.

3. NULLADIK NAP

A nyilvánosságra hozatal első része – „Nulladik nap” – bemutatja a CIA globális, fedett hekkelő programjának hatósugarát és irányát, valamint a rosszindulatú szoftverek volumenét. A célkeresztben többek között az Apple iPhone-ja, a Google Androidja, a Microsoft Windows-a, de a Samsung tévé is áll, amely utóbbit rejtett mikrofonná alakítják.

4. ELVESZETT ELLENŐRZÉS

A WikiLeaks dokumentumok szerint a CIA elvesztette ellenőrzését a hekkelő eszközök többsége fölött. Ezek közé tartoznak a rosszindulatú szoftverek, vírusok, trójai falovak, stb.

5. EZERNÉL TÖBB HEKKELŐ RENDSZER

2016 végéig a CIA hekkelő részlege – amely hivatalosan a CIA Kibertitkosszolgálati Központ (CCI) része – több mint ötezer regisztrált felhasználóval rendelkezett és ezek több ezer hekkelőrendszert, trójai falovat, vírust és más, kiberfegyverként bevethető rosszindulatú szoftvert fejlesztettek ki. A CIA tevékenységi köre olyan mértékű, hogy hekkelői 2016-ban több programsort írtak, mint ami a Facebook üzemeltetéséhez szükséges.

6. A NEMZETBIZTONSÁGI HIVATAL KONKURENSE

A CIA ténylegesen létrehozta saját Nemzetbiztonsági Hivatalát (NSA). Az új részleget kevésbé ellenőrzik, és itt nem kell olyan nyilvános kérdésekre válaszolni, hogy egyáltalán szükség van-e ekkora beruházásra, ha ennek a képessége már más titkosszolgálati hatóságnál rendelkezésre áll.

7. A PALACKBÓL KISZABADÍTOTT SZELLEM

Ha a kíberfegyver egyszer már kiszabadul és a szellemet kiengedik a palackból, az néhány másodperc alatt az egész világon elterjedhet és más államok, kíbermaffiák és egyéni hekkerek használhatják.

Aki arra kíváncsi, miként ír erről a Soros támogatásban részesülő hazai média, feltétlenül olvassa el az erről szóló cikket a 444.hu-ban, ahol ilyen mondatok hemzsegnek: „…most tényleg csak az derült ki, hogy a CIA-nak vannak eszközei célzott lehallgatásra”.

Forrás: RT News / Magyaridők

(SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com

JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT