„Neokonok, mint a képzelet szüleményei” - „Gengszterizmusuk bírálata antiszemitizmus?” - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

„Neokonok, mint a képzelet szüleményei” - „Gengszterizmusuk bírálata antiszemitizmus?”

Share This

Rendkívül fontos cikkek és tartalmas írások jelennek meg egy-egy alternatív médiának tekinthető oldalon.... Sajnos ezeket külön kell vadászni, mert a mainstream hazugságáradatban szinte morzsaként vesznek el...
E cikkből messze több érthető meg az amerikai politikáról, mint a főáramú propagandában terjedő bármely transzatlantista szakértő „elemzéséből”
A cikk szerzője Philip Giraldi : Giraldi a CIA volt terrorelhárítási és katonai hírszerzési szakértője.

Később újságíró és tévékommentátorként dolgozott, valamint a Nemzeti Érdek Tanácsa ügyvezető igazgatója. Ez az agytröszt az amerikai kormánynak kiegyensúlyozottabb közel-keleti politikáját szorgalmazza.
Giraldi történelemből doktorált.

Folyamatosan ad interjúkat „mindkét” oldal médiumainak, vagyis a BBC-nek éppen úgy, mint az al-Jazeerának, a Russia Today-nek, az iráni Press TV-nek és így tovább. A 2008-as elnöki kampányban Ron Paul külpolitikai tanácsadója volt.  Olaszul, németül, spanyolul és törökül folyékonyan beszél.


Esszéjét így kezdi:

Van egy elnökünk, aki harcias Iránnal, „harci csizmákat” küld az Iszlám Állam elleni harcra, aki szenvedélyesen szereti Izraelt, és aki növeli az amúgy is túlduzzasztott katonai költségvetést.
Ha az ember neokonzervatív lenne, mi az, amit ebben nem szeretne? És mégis, a médiában lévő és a különféle agytrösztök sokaságában kényelmes székeikben üldögélő neokonok gyűlölik Trumpot.
Gyanítom, ez három okból van így.

1. Az első az, hogy azért, mert Trump tudja, ki vágta a hátába a kést a 2016-os kampány során, és sem megbocsátani, sem alkalmazni nem volt hajlandó őket. Valamint azért, mert nem érdekli bégetésük, vagyis megtagadja tőlük azt a státuszt, amiről úgy gondolják, hogy megérdemlik saját maguk által hirdetett külpolitikai briliánsságuk okán.

2. Másodszor: Trump kitartóan akar kapcsolatokat teremteni Oroszországgal. A főként zsidó neokonok az Oroszország szó hallatán minden esetben maguk elé képzelik a pogromokban részvételre kész, közelgő kozákok patáinak mennydörgését.
És ez különösen igaz Vlagyimir Putyin rezsimjére is, amely a reneszánszát élő Szent Oroszország. Amikor éppen nem arra gondolnak, hogy valami miért mindig 1938 és München, a neokonok csaknem annyira nyugalmukból kibillent állapotba kerülnek, amikor arra gondolnak, hogy éppen 1905-ről és Ogyesszáról van szó.

3. Az első kettőhöz kötődő harmadik ok az, hogy ha van Oroszországhoz hasonlóan kéznél lévő, hihető és veszélyes ellenség, úgy folyik a készpénz a védelmi iparból az alapítványokba és agytrösztökbe, amelyekben a neokonok üldögélnek, amikor éppen nem irányítják a Pentagont és a Nemzetbiztonsági Tanácsot. Kövesd a pénzt. Úgyhogy mindez törzsi emlékekkel kombinált önérdek: pénz, státusz és Oroszország zsigeri gyűlölete.

A cikk jóval hosszabb többi része itt olvasható tovább :
Forrás: The UNZ Review / Lovas István

Kapcsolódó cikkek:
 
 Kezdődő háború és a demokrácia, RON PAUL és a szabadság ! A választás illúziója..
➽ 
Megdöbbentő videó az igazságról - A "terrorizmus elleni háború" valódi oka
➽ A "démonizálás" veszélye - avagy miért nem hisz már senki a hazug nyugati főáramú 'hírforrásoknak'

➽ 
RON PAUL elképesztő "Mi lenne, ha" beszéde - Nem csoda, hogy mindenáron el akarják tenni láb alól


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Az elmúlt HÉT legnépszerűbb cikkei

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT