Paul Craig Roberts: "Világháborúra játszanak a nyugati hatalmak?" Miről szólnak a az elmúlt hét eseményei? Nézzük sorban! - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Paul Craig Roberts: "Világháborúra játszanak a nyugati hatalmak?" Miről szólnak a az elmúlt hét eseményei? Nézzük sorban!

Share This

Paul Craig Roberts: "Világháborúra játszanak a nyugati hatalmak?" Miről szólnak a az elmúlt hét eseményei?

Mintha az Egyesült Államok katonai komplexuma és az azzal összenőtt neokon agytröszt- és médiatámogatói hálózata most már tényleg a globális öngyilkosságra, azaz egy új, minden bizonnyal az emberiség történetében utolsó háború kirobbantására játszana.

Nincs olyan „hotspotja” a világnak, ahol ne ezt látnánk. - írja Paul Craig Roberts

Az elmúlt napokban egymást érik a riasztó hírek, hogy a Nyugat és öbölbeli szövetségesei, az általuk támogatott dzsihadista terroristák, az Iszlám Állam, az al-Nuszra Front és társai, valamint az amerikai bombázások által ezt az amúgy is nagy részében katasztrofálisan elpusztított Szíriát egyszerűen nem hagyják békében élni.

Főleg azután, hogy a szíriai hadseregnek és a törvényes szíriai elnök által oda hívott orosz erőknek sikerült az ország jó részét megszabadítani a vérszomjas iszlamista ISIS-terroristáktól.


Kedden Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a szokásos, grafikonos, ábrás mutogatós előadásában hiszterizálta Izrael és a világ közvéleményét újra IRÁN ELLEN, de elsősorban Trumpot megcélozva azzal, hogy Irán változatlanul nukleáris fegyvereket akar előállítani, átverve mindenkit, miközben azzal vádolta Teheránt, hogy be akarja kebelezni a Közel-Keletet. (Ami nyílvánvaló hazugság, hiszen Irán soha senkit nem támadott még meg a történelemben.) Izrael vezetői már évek óta állítják, hogy Irán karnyújtásnyira áll atomfegyverek gyártásától.

De most a tét óriási: május 12-én Trump elnök dönt arról, hogy az Egyesült Államok kilép-e az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodásból. Annak ellenére, hogy az annak betartását ellenőrző Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint Teherán példásan tartja magát a szerződéshez. Ha az USA kilép, mondta Irán londoni nagykövete szerdán, Irán is otthagyja a megállapodást, mert annak így nincs értelme.

Szintén kedden arról szóltak a hírek, hogy Emmanuel Macron francia elnök megkezdte az általa korábban bejelentett szíriai hadműveleteket. Francia különleges erők vonultak be Szíria északi részébe, ahol már április eleje óta francia hadi gépek és helikopterek állomásoztak az ottani amerikai katonai támaszponton.

Azt talán mondani sem kell, hogy e francia katonai jelenlét a szuverén Szíriában mindenfajta ENSZ-hozzájárulás nélkül történt, mint ahogyan azt sem, hogy a franciák a britekkel együtt rohantak csatlakozni az amerikaiakhoz, hogy szíriai támaszpontokat támadjanak rakétáikkal.

Szerdán pedig arról jelentettek hírügynökségek, hogy Szíria keleti részében amerikai katonák az úgynevezett „Szíriai Demokratikus Erőkkel” és a kurd milicistákkal együtt nagy offenzívát indítottak.  (cikk itt) Az amerikai külügyminiszté­rium megerősítette, hogy a harcokat nemcsak az Iszlám Állam ellen folytatják, hanem a szíriai kormány ellen is. Egészen véletlenül Szíria olajban leggazdagabb területéről van szó.

Ha az oroszok leszállítják és hadrendbe állítják a Szíriának beígért S–300-as rakétaelhárító rendszert, és azt éri izraeli támadás, akár az ott állomásozó, a külföldről pénzelt terroristák ellen harcoló orosz erőket, annak a Kreml nyilvános figyelmeztetése szerint „katasztrofális következményei” lesznek.

Amennyiben ez megtörténik, és az Izrael elleni válaszcsapásokba beszáll nem csak Oroszország, Irán és Szíria, hanem a libanoni Hezbollah, az Egyesült Államok azonnal Izrael oldalára állva akár megtámadhatja a nyolcvanmilliós Iránt is.

Ami eleve kezdettől fogva elsődeleges célpont! Emlékezzetek Wesley Clark tábornok ominózus "Az USA betervezett háborúi" című videójára. (VilagHelyzete megj)

De akár Oroszországot is támadhatják. Amelynek észtországi határa mellett most kedden kezdődött meg a balti ország történetének legnagyobb hadgyakorlata tizenötezer katona és tizenkilenc NATO-tagország és más partnerek részvételével. A NATO a hadgyakorlatot azzal indokolta, hogy ezzel akarják „elrettenteni” Oroszországot.

Ehhez járul még, hogy a NATO az elmúlt években a balti országokban, Lengyelországban és Romániában állomásozó erőinek létszámát negyvenezerre duzzasztotta fel. Persze Oroszország miatt.

Szintén keddi hír, hogy az amerikai légierő parancsnoka azzal dicsekedett, hogy sikeresen modernizálják és tesztelik atomfegyvereiket. Ez persze csökkenti a nukleáris fegyverek bevetésének küszöbét, és Washingtont még inkább az összeütközés felé löki Oroszországgal. A Pentagon ugyanakkor megerősítette: az Egyesült Államok több mint ezermilliárd dollárt szándékozik költeni nukleáris fegyverzete modernizálására. (cikk itt)

Eközben, egészen mellékesen, a nyugati hatalmak által támogatott Szaúd-Arábia tovább irtja Jemen népét és bombázza szét az országnak még épen maradt infrastruktúráját. Miközben Washington Szaúd-Arábiával és az Egyesült Arab Emirátusokkal megegyezve egyfajta „arab NATO-t” akar létrehozni, amely Szíriában venné fel a harcot Irán ellen.

Nehéz érvelni azok ellen, akik azt állítják, bármelyik pillanatban bekövetkezhet a végső katasztrófa.

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV

◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT