Törökország célja egy saría uralta Globális Iszlám Unió létrehozása - derült ki a Nemzetközi Iszlám Uniós Kongresszuson - ALTERNATÍV HÍREK

Elhallgatott és a főáramú médiából szándékosan kihagyott hírek oldala

Törökország célja egy saría uralta Globális Iszlám Unió létrehozása - derült ki a Nemzetközi Iszlám Uniós Kongresszuson

Share This

Úgy tűnik, Törökország felgyorsítja abbéli törekvését, hogy létrehozzon egy oszmán stílusú iszlám kormányzatot, amely több muzulmán nemzetet foglalna magában.

Egy erre irányuló törekvést láthattunk 2018 november elején az Isztambulban megrendezett második
Nemzetközi Iszlám Uniós Kongresszuson.
A konferenciát nagyrészt a Recep Tayyip Erdogan török elnök fő katonai tanácsadója, Adnan Tanriverdi – nyugdíjas iszlamista altábornagy – által vezetett Igazságügyi Védők Stratégiai Kutatóközpontja (ASSAM) finanszírozta.


A kongresszus – amit 2019 decemberében is megrendeznek majd újra – szervezői voltak még: az Igazságügyi Védők Szövetség (ASDER), az Isztambul Üsküdar Egyetem (ÜÜ), az Iszlám Világ NGO-inak Uniója (UNIW), a Nemzetközi Muszlim Tudósok Szövetsége (UMAD) és a Muzulmán Tudósok Nemzetközi Egyesülete (IUMS).

A kongresszus önmaga által meghatározott célja, hogy „tudományos és politikai alapon döntést hozzon a világpolitika jelenlegi problémáival kapcsolatban, különösen az iszlám világföldrajzban, és megoldásokat kínáljon a döntéshozók számára.”

A novemberi rendezvényen Tanriverdi, valamint Erdogán további kiemelkedő pártolói javasolták egy közös muszlim gazdasági piac létrehozását.


A résztvevők kijelentették, hogy céljuk egy iszlám „nagyhatalom létrehozása a jövőben a 60 iszlám ország területén, melynek 19 millió km2-én 1,6 milliárd muszlim él” és amely „a világ olajkészleteinek 55,5% -át, olajtermelésének 45,6% -át, földgázkészleteinek 64,1% -át és gáztermelésének 33% -át adja.”


Fájlalva a tényt, hogy a „muzulmán világ zűrzavarban áll”, Nurettin Nebati török pénzügyminiszter-helyettes azt javasolta, hogy Erdogán – akire az umma [az iszlám nemzet] vezető imámjaként utalt – uralkodjon a tervezett iszlám konföderáció fölött.

Van-e, kinek hatalma elegendő, hogy legyőzze azt, aki Allahra támaszkodik?” – kérdezte szónokian.

Juszuf al-Karadavi egyiptomi teológus, a Muzulmán Testvériséghez kötődő Muzulmán Tudósok Nemzetközi Egyesületének (IUMS) elnöke – aki tudvalevőleg támogatja az öngyilkos-merényleteket – hasonló nézeteket fejtett ki az IUMS 2018 novemberi közgyűlésén Isztambulban

Törökországnak cselszövéssel kell szembenéznie azok részéről, akik nem szeretnék, ha ez a nemzet [felemelkedne] és a Nyugat részéről is. Ők sikert érnének el [a cselszövéseikben], hacsak Allah nem támogatná Recep Tayyip Erdogán elnököt és testvéreit. Allah mindaddig segíteni fogja Erdogánt győzedelmeskedni, amíg az igazi muszlimok kiállnak mellette.”

2017 novemberében, az első ASSAM konferencia résztvevői az „Iszlám Országok Konföderációjának” létrehozásával támogatták „az iszlám egység” célját. Az erről szóló nyilatkozatot elfogadta az ASSAM és a 29 országból származó 109 nem kormányzati szervezet (NGO), amelyek közül hetven Törökországból került ki.

Részlet a nyilatkozatból:
Az iszlám országoknak egy közös akaratban kell egyesülniük, és sürgősen létre kell hozniuk az ’Iszlám Országok Parlamentjét’, amely állandó tevékenységeket folytat.
[A konföderáció célja, hogy magában foglaljon] hatvanegy iszlám országot … az Iszlám Egységében, feltéve, hogy szabad akaratból döntenek így, és elfogadják az egység feltételeit.”


Emellett elkészült egy alkotmánymodell, amely szerint az iszlám konföderáció fővárosa Isztambul; az irányítása „ a saría [iszlám törvény] szerinti”; és négy tagállam is majd tagja lesz – főként Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó és Macedónia – várhatóan európai muszlim többségű ország lesz.

Az első kongresszus arra a következtetésre jutott, hogy „minden iszlám országnak létre kell hoznia egy Iszlám Uniós minisztériumot a Miniszterek Tanácsában.”

Az ASSAM azt tervezi, hogy 2023-ig minden évben szervez egy „Nemzetközi Iszlám Uniós Kongresszust”, hogy bevezesse az „iszlám konföderációs államot”, amelyet az egész muszlim világban kívánnak létrehozni.

- A következő évben, 2019-ben a résztvevők megvitatják a „védelmi ipar együttműködését”;
- 2020-ban egy „közös védelmi rendszer” meghatározására törekszenek;
- 2021-ben a „közös külpolitikára” fognak összpontosítani;
- 2022-ben a napirend egy „közös igazságszolgáltatási rendszer”;
- 2023-ban a terv az Iszlám Unió számára a „közös segítségnyújtás és biztonság” meghatározása.


Pontosan 2023-ban lesz a Török Köztársaság 1923. évi megalakulásának százéves évfordulója. Erdogán korábbi oszmán birodalmat dicsőítő kijelentéseit figyelembe véve úgy tűnik, hogy az ASSAM kongresszusok célja tökéletesen összhangban van Erdogán jövőképével.

Egy 2016-os nyilvános beszéden például Erdogán különbséget tett Törökország „fizikai határai” és „a [török] szívünk határai” között:
Az őseink bárhova is mentek, azt virágzóvá és sikeressé tették. Olyan állami hagyományunk van, amely évszázadokon keresztül a biztonság és a béke környezetét hozta létre nagy kiterjedésű területen, Közép-Európától Afrikáig.

Hiábavalóak azok a törekvések, amik a tudásnak eme testét nyugati stílusú inváziónak ábrázolják. Menjenek el Szíriába, Irakba, Észak-Afrikába, a Közel-Keletre vagy a Balkánra, és kérdezzék meg ott az embereket, mit gondolnak Törökországról és a törökökről. Soha nem fognak hallani olyan szavakat, mint gyarmatosítás, invázió, üldöztetés vagy mészárlás. Ehelyett a köszönet olyan kifejeződéseit fogják hallani, mint például: ‘A hűséges törökök itt voltak.’

Hadd mondjak el egy igaz történetet. A TIKA (Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség) csapata hosszú erőfeszítések és kihívások után egy macedóniai hegyvidéki faluba megy. Egy nagyon öreg, sétabottal rendelkező ember közeledik a csapathoz. Amikor meglátja a török zászlót a járművön, a sétabotjával megböki TIKA tisztviselőjét és megkérdezi: ‘Miért késtek ennyit? … 100 évig vártunk magukra.’

Az oszmán birodalom összeomlására és a török erők más országokból való kivonására utalva Erdogán azt mondta:

Igen, egy évszázad telt el azóta, hogy elhagytuk ezeket a földeket, de a várakozás és az ott élő emberek reménysége soha nem ért véget. Tegnap államként voltunk ott. Ma a jótékonyságunkkal, oktatási és egészségügyi szervezeteinkkel, valamint a fejlesztési terveinkkel vagyunk jelen.

Tudják, azt mondom: „A világ nagyobb, mint öt” [utalva az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagországának vétójogára].

És Törökország nagyobb, mint Törökország. Nem lehet minket bekorlátozni egy 780 000 kilométeres körzetbe [Törökország teljes kerülete], mert fizikai határaink különböznek a szívünk határaitól.
Testvéreink – Moszulban, Kirkukban [Irakban], Haszakában, Aleppóban, Homszban [Szíriában] , Miszrátában [Líbiában], Szkopjében [a Makedón Köztársaságban], a Krímben [az Orosz Föderációban] és a Kaukázusban – a fizikai határainkon kívül lehetnek, de mindannyian a szívünk határain belül vannak. Közvetlenül a szívünkben vannak.”


Röviden, ahogyan az ASSAM kongresszusai mutatják, Erdogán úgy tűnik, elhatározta, hogy visszahozza az oszmán birodalmat és a saría által szabályozott kalifátust.

Uzay Bulut egy török újságíró, aki muzulmánként született és nőtt fel, a Gatestone Intézet kiemelkedő munkatársa, jelenleg Washington D.C.-ben él.

Forrás: GATESTONE INSTITUTE
Turkey Aiming to Head a Global Islamic Union Governed by Sharia


Törökország célja egy saría uralta Globális Iszlám Unió létrehozása -  derült ki a Nemzetközi Iszlám Uniós Kongresszuson

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhattok bármilyen üzenetet és hozzászólást!

📌Tucker Carlson teljes interjúja Vlagyimir Putyinnal magyar felirattal - Videó

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

Israel War in Cartoons 12

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT